5 Ημέρες ΣΙΓΟΥΡΗ ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ
Αναχώρηση: 26/08/21
Επιστροφή:  30/08/21

ΛΗΜΝΟΣ

Χωριά αριστουργήματα φτιαγμένα από πέτρα, κάστρα, αξιοθέατα, αρχαϊκά μυστήρια, αλλά και μοναδικά προϊόντα της ηφαιστειακής γης. Σήμερα η ίδια γη παραμένει μια από τις πιο φιλόξενες και συνάμα ανεξερεύνητες του Αιγαίου. Ένα νησί με πολυσχιδή ακτογραμμή, χρυσαφένιες παραλίες, εντυπωσιακό ηφαιστειογενές τοπίο. Με σπάνιους αρχαιολογικούς χώρους, παραδοσιακούς οικισμούς αλλά και φιλόξενους κατοίκους η Λήμνος προσφέρεται, όσο λίγα νησιά, για όσους αναζητούν να ανακαλύψουν το διαφορετικό!!!

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΡΟΜΗΣ

 

Ημέρα 1η: Πάτρα – Καβάλα – Πλοίο επιβίβαση - Μύρινα Συγκέντρωση και αναχώρηση από Πλατεία Ομόνοιας 05:00 πρωινή για την όμορφη πόλη της Καβάλας μέσω Ιόνιας & Εγνατίας Οδού με δύο στάσεις καθ οδόν για καφεδάκι και ξεκούραση (περιοχή Ιωαννίνων & Βέροιας). Άφιξη το μεσημέρι στη Καβάλα. Χρόνος για φαγητό, σύντομη βόλτα και νωρίς το απόγεμα επιβίβαση στο πλοίο και 17: 00 απόπλους για το νησί του Ήφαιστου και το λιμάνι της Μύρινα. Άφιξη μετά από ταξίδι 3 ωρών περίπου. Αποβίβαση μεταφορά στο ξεν/χείο μας. Τακτοποίηση, διαν/ση.

Ημέρα 2η : Μύρινα – Κάστρο – Μουσείο Πρωινό και επίσκεψη-στο Αρχαιολογικό Μουσείο όπου θα παρακολουθήσουμε την ιστορική διαδρομή της Λήμνου, η οποία χρονολογείται από την περίοδο του χαλκού έως τους νεώτερους χρόνους. Ακολούθως μπάνιο, φαγητό στην όμορφη παραλία Ρηχά Νερά, ξεκούραση. Αργά το απόγευμα περιήγηση, γνωριμία με την πόλη της Μύρινα, επίσκεψη στο Κάστρο με την εκπληκτική θέα και χρόνος ελεύθερος για βόλτες, φαγητό στον Ρωμαίικο Γιαλό ή το παλιό λιμάνι Διαν/ση

Ημέρα 3η : Καβείριο , Ηφαιστεία, Ρεπανίδι, Κοντοπούλι, Κότσινα Πρωινό και αναχώρηση για να επισκεφτούμε τον ιερό χώρο των Καβείρων στο ακρωτήριο Χλόη της Λήμνου, απέναντι ακριβώς από το Καβείριο της Σαμοθράκης όπου οι άνθρωποι στέκονταν αντιμέτωποι με τις δυνάμεις της φύσης και του θεού. Στο ίδιο σημείο βρίσκεται και η σπηλιά του Φιλοκτήτη. Συνεχίζουμε βλέποντας τον σημαντικό χώρο της Ηφαιστείας με το αρχαίο θέατρο το χωριό Ρεπανίδι και ακολουθεί το Κοντοπούλι όπου θα επισκεφτούμε ένα εργαστήρι αγγειοπλαστικής. Επόμενη επίσκεψη το χωριό Κότσινα όπου τη βυζαντινή περίοδο υπήρχε μια ισχυρή πολιτεία οχυρωμένη με κάστρο και υπάρχει μια ιστορία σχετικά με μια κοπέλα (τη Μαρούλα) που υπερασπίστηκε το κάστρο κατά την επιδρομή των Τούρκων το 1478. Θα μάθουμε την ιστορία της και θα δούμε το άγαλμα που στήθηκε προς τιμής της. Στην ίδια περιοχή εξορυσσόταν από τα αρχαία χρόνια η περίφημη «Λημνία Γη», γνωστή για τις θεραπευτικές της ιδιότητες. Θα παραμείνουμε στην περιοχή για μπάνιο και φαγητό. Κατά την επιστροφή μας θα επισκεφτούμε τη βιοτεχνία γλυκών Αχιλλαδέλη. Στην περιοχή υπήρχε από την αρχαιότητα η καλλιέργεια του σησαμιού και υπήρχαν διάσπαρτοι λαδόμυλοι που επεξεργάζονταν τον εξαιρετικής ποιότητας καρπό, παράγοντας λάδι στους κατοίκους της. Την δεκαετία του 1930 ο Βασίλης Αχιλλαδέλης έχοντας παρακαταθήκη τη γνώση των προγόνων του, έστησε μια οικοτεχνία ταχινιού και σησαμέλαιου αρχικά. Ακολούθησε ο χαλβάς και το λουκούμι , πετιμέζι, μούστος και γλυκά κουταλιού, όλα φτιαγμένα με τον παραδοσιακό τρόπο. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Βράδυ ελεύθερο. Δ/νση.

Ημέρα 4η : Πολιόχνη, Αγ. Σώζων, Φαναράκι, Μούδρος, Νέα Κούταλη, Κοντιά. Πρωινό και αναχώρηση για να επισκεφτούμε το σημαντικότερο αρχαιολογικό χώρο της Λήμνου, την Πολιόχνη, όπου μέσα σε κρύπτη βρέθηκε ο περίφημος Θησαυρός (Χρυσά δακτυλίδια, σκουλαρίκια, βραχιόλια, πόρπες, περιδέραια κα) παρόμοια με τον θησαυρό του Πρίαμου της Τροίας. Κατόπιν θα επισκεφτούμε την Μονή του Αγίου Σώζοντος, που είναι πολιούχος της Λήμνου στη Φισίνη. Μπάνιο στην όμορφη παραλία Φαναράκι και κατόπιν σύντομη επίσκεψη στο γραφικό χωριό Μούδρος. Ακολουθεί το χωριό Νέα Κούταλη χτισμένο από πρόσφυγες από την Κούταλη της Προποντίδας κουβαλώντας μια μακραίωνη ναυτική παράδοση της οποίας αποδείχτηκαν άξιοι συνεχιστές και από τη νέα τους πατρίδα για δεκαετίες όργωναν την Μεσόγειο ως Σφουγγαράδες. Γι’ αυτό λοιπόν στη Νέα Κούταλη υπάρχει μια πολύ ενδιαφέρουσα έκθεσης σπογγαλιείας και το Μουσείο Ναυτικής παράδοσης, το οποίο θα επισκεφτούμε. Τελευταία επίσκεψη για να ολοκληρώσουμε τη γνωριμία μας με τη Λήμνο το όμορφο παλιό χωριό Κοντιά με τους Μύλους και τα καλοχτισμένα σπίτια των Καραβοκυραίων. Εδώ υπάρχει η Πινακοθήκη Σύγχρονης Βαλκανικής Τέχνης, την οποία θα επισκεφτούμε (εφ΄ όσον είναι ανοιχτή). Επιστροφή στο ξενοδοχείο . Δ/νση.

Ημέρα 5η : Λήμνος - Αλεξανδρούπολη - Πάτρα Πρωινό ξύπνημα, γρήγορο πρωινό, μεταφορά στο λιμάνι, επιβίβαση στο πλοίο και ώρα 07:00 απόπλους για το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης. Άφιξη ώρα 12:50 περίπου, αποβίβαση, χρόνος για φαγητό και αναχώρηση για επιστροφή στην πόλη μας μέσω Εγνατίας Οδού με τις απαραίτητες στάσεις καθ΄ οδόν για ξεκούραση. Άφιξη αργά το βράδυ.

ΤΕΛΟΣ ΕΚΔΡΟΜΗΣ

Παρατήρηση! Το γραφείο διατηρεί το δικαίωμα αλλαγής του προγράμματος χωρίς βέβαια παραλήψεις .

ΠΡΟΣΟΧΗ ! Για να μπορέσετε να συμμετέχετε στην εκδρομή θα πρέπει να γίνεται χρήση μάσκας υποχρεωτικά , να έχετε την πράσινη βεβαίωση εμβολιασμού ή βεβαίωση με αρνητικό αποτέλεσμα μοριακού ελέγχου έως και 72 ώρες πριν το ταξίδι ή βεβαίωση αρνητικού αποτελέσματος από rapid test  έως και 48 ώρες πριν από το ταξίδι.

Σας ενημερώνουμε ότι στα λεωφορεία μας έχουν ληφθεί όλα τα απαραίτητα μέτρα όπως απολύμανση, καθαριότητα, αερισμός τα οποία θα επαναλαμβάνονται τακτικά κατά τη διάρκεια του ταξιδιού όπως και επίσης διαθέτουν κλιματισμό και εισερχόμενου αέρα από το εξωτερικό περιβάλλον και όχι ανακυκλώμενο από το εσωτερικό περιβάλλον.