ΑΜΟΡΓΟΣ & ΚΟΥΦΟΝΗΣΙΑ "Στο απέραντο Γαλάζιο & την εξωτική Πολυνησία"

5ήμερη ΣΙΓΟΥΡΗ ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ
Αναχώρηση: 19/08/21
Επιστροφή:  23/08/21

 

 Στο νησί του απέραντου γαλάζιου &

την Πολυνησία της Ελλάδας με τον εξωτικό βυθό

 Ο Luc Besson, την ερωτεύτηκε γιατί είναι μοναδική, πλανεύτρα και πανέμορφη. Ανήκει βλέπετε στα αξέχαστα νησιά που αν πατήσεις μια φορά το πόδι σου, θες συνεχώς να επιστρέφεις. Ελάτε να ταξιδέψουμε στα γραφικά σοκάκια της και τις ομορφιές της ιδιαίτερης Αμοργού. Και φυσικά εκεί κοντά της τα best off….απο τις Μαλδίβες του Αιγαίου…τα σμαραγδένια μικρόνησα στις Κυκλάδες με τον εξωτικό βυθό αλλά και την ναυτική παράδοση από την Επανάσταση του 1821…Κουφονήσια!!!

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΡΟΜΗΣ

Ημέρα 1 η: Συγκέντρωση και αναχώρηση 02:00  νυχτερινή από Πλατεία Ομόνοιας αρχική στάση για το λιμάνι του Πειραιά. Άφιξη, επιβίβαση στο πλοίο και ώρα 06:45 απόπλους για ταξίδι στο Αιγαίο και την όμορφη Αμοργό. Μετά  από  ταξίδι  7,5  ωρών  περίπου  φτάνουμε  στο  λιμάνι  της  Αιγιάλης  ώρα  14:30  περίπου.  Αποβίβαση, τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας στην όμορφη Αιγιάλη. Ξεκούραση και ώρα 19:00 περίπου αναχώρηση για το παραδοσιακό χωριό  Λαγκάδα για βόλτα και καφεδάκι. Επιστροφή στην Αιγιάλη, διαν/ση.

Ημέρα  2η:   Σήμερα δικαιούστε να τεμπελιάσετε…. Απολαύστε το πρωινό σας και ανακαλύψτε τις ομορφιές της Αιγιάλης που είναι το πιο αναπτυγμένο κομμάτι της Αμοργού και κάντε το μπάνιο σας στα πεντακάθαρα νερά της ή όποιος επιθυμεί μπορεί να περάσει με βαρκούλα στην παραλία Λεβρώσος. Φαγητό, ξεκούραση και νωρίς το απόγευμα αναχώρηση για το πιο σημαντικό αξιοθέατο του νησιού το 1.000 χρόνων Μοναστήρι της Παναγίας Χοζοβιώτισσας,  μοναδικό  δημιούργημα  της Αιγαιοπελαγίτικης  Μοναστηριακής  Αρχιτεκτονικής  χτισμένο  στο βράχο σε επιβλητική ορθοπλαγιά 300 μέτρα πάνω από την θάλασσα. Επίσκεψη, φωτογραφίες και κατόπιν θα βρεθούμε στην γραφική Χώρα της Αμοργού. Περπατήστε στα γραφικά δρομάκια, δείτε τις εκκλησίες, πιείτε το καφεδάκι σας, απολαύστε το φαγητό σας και φωτογραφηθείτε. Επιστροφή το βράδυ στην Αιγιάλη, διαν/ση.

Ημέρα  3η : Πρωινό και ΠΡΟΑΙΡΕΤΙΚΗ ΕΚΔΡΟΜΗ – (έξοδα εξ’ ιδίων περίπου 15,οο€ κατ’ άτομο) αναχώρηση με το τοπικό καραβάκι για ολοήμερη εκδρομή στα Κουφονήσια, την Πολυνησία της  Ελλάδας  όπως  ονομάζουν τα  μικρά νησάκια  που  βρίσκονται  ανάμεσα στην Αμοργό  και  τη  Νάξο.  Στη διαδρομή μας θα δούμε τη Δονούσα και τη Κέρο. Θα φτάσουμε στο Πάνω Κουφονήσι με τις υπέροχες παραλίες και  τα  γαλαζοπράσινα  νερά. Εδώ  θα  έχουμε αρκετές ώρες στη  διάθεση  μας    (γύρω  στις  7  ώρες) για  να ανακαλύψουμε και να απολαύσουμε τις υπέροχες χρυσαφένιες ακρογιαλές (Φοίνικα, Φανό, Πορί) με τα πόδια ή βαρκούλες που φεύγουν από το λιμάνι). Ακόμη περπατήστε στον οικισμό και απολαύστε ολόφρεσκο ψάρι στις ταβέρνες του νησιού. Το απόγευμα επιστροφή στην  Αιγιάλη, ξεκούραση, διαν/ση. Για όσους δεν ακολουθήσουν η μέρα θα είναι ελέυθερη να απολαύσουν το  μπάνιο τους ή τις βόλτες τους στην γραφική Αιγιάλη.

Ημέρα  4η : Πρωινό και αναχώρηση για να δούμε το νότιο κομμάτι του νησιού τα χωριά Βρούτσης,  Αρκεσίνη, Κολωφάνα για να βρεθούμε στο μοναστηριακό συγκρότημα της Αγίας Παρασκευής και την  γραφική  παραλία Παραδείσι. Λίγος χρόνος για φωτογραφίες και αναχώρηση για τα Κατάπολα. Παραμονή για καφεδάκι και  κατόπιν επιστροφή στην Αιγιάλη. Ξεκούραση. Το βραδάκι θα ανηφορίσουμε στα γραφικά Θολάρια με την παραδοσιακή κυκλαδίτικη αρχιτεκτονική, την εκκλησία των Αγίων Αναργύρων και τα ταβερνάκια. Χρόνος για βόλτα, φαγητό και  αν  είμαστε  τυχεροί  θα  πετύχουμε κάποιο  αυτοσχέδιο  γλεντάκι  με  κάποιους  τοπικούς οργανοπαίχτες. Επιστροφή στο ξενοδοχείο, διαν/ση.

Ημέρα 5η :  Πρωινό και  ώρα 12:30 θα αναχωρήσουμε από το ξενοδοχείο μας και θα πάμε στην κοντινή παραλία του Αγ. Παύλου. Ελεύθεροι για μπάνιο, ουζάκι, φαγητό και για όσους επιθυμούν από εδώ με βαρκάκι (έξοδα εξ΄ ιδίων) μπορούν να περάσουν στο νησάκι Νικουριά και να απολαύσουν το μπάνιο τους στην υπέροχη θάλασσα. Επιστροφή στην Αιγιάλη, ελεύθεροι για καφεδάκι  & απόπλους 19: 50 για το λιμάνι του Πειραιά. Άφιξη περίπου στις 05:00 το πρωί της 6ης ημέρας 24/08 αποβίβαση και επιστροφή στην πόλη μας πλημμυρισμένοι από τις  όμορφες εικόνες του απέραντου γαλάζιου.

ΤΕΛΟΣ ΕΚΔΡΟΜΗΣ

 Σημείωση! Η σειρά των επισκέψεων μπορεί να αλλάξει χωρίς παραλήψεις

 ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ  –  ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ  ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ !  Θα πρέπει να λάβετε υπόψη ότι η  Αμοργός είναι ένα νησί που δεν διαθέτει αστική συγκοινωνία και γενικότερα μέσα μαζικής μεταφοράς για αυτό και το γραφείο μας περνάει μαζί το πούλμαν στο νησί που είναι πολύ σημαντικός παράγοντας για τις μετακινήσεις.  Επίσης όσον αφορά τα δρομολόγια των πλοίων είναι μία μόνο  γραμμή  και  ένα  δρομολόγιο  οπότε  δεν  υπάρχει  άλλη  επιλογή   όσον  αφορά  το ναυτιλιακό. Προς καλύτερη εξυπηρέτηση των εκδρομέων καθώς και αποφυγή στον να μην βρίσκεται θέσεις να κάτσετε το γραφείο μας έχει εξασφαλίσει  αριθμημένες θέσεις τύπου αεροπορικού καθίσματος ώστε να μην μπορεί να κάτσει  κανένας στην θέση σας. Φυσικά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και τα σαλόνια αλλά με  αυτό τον τρόπο εξασφαλίζετε και σίγουρο κάθισμα.

Τέλος θα πρέπει να γνωρίζετε ότι  η Αμοργός δεν διαθέτει μεγάλες ξενοδοχειακές μονάδες με πολυτελή συγκροτήματα και σε γενικές γραμμές η επιλογή για την διαμονή είναι περιορισμένηειδικά στις περιπτώσεις γκρουπ .

Το γραφείο μας   τα τελευταία χρόνια έχει επιλέξει η   διαμονή   να γίνεται σε ένα παραδοσιακό ξεν/χείο στην Αιγιάλη το PELAGOS HOTEL το οποίο θεωρείται από τα πιο καθαρά και φιλόξενα καταλύματα του νησιού με προσωπική φροντίδα από τους ίδιους τους ιδιοκτήτες και τηρώντας πάντα τους κανόνες καθαριότητας και υγιεινής .   Έτσι ο κόσμος μένει πολύ ευχαριστημένος αλλά και βέβαιος εξασφαλίζοντας στον πελάτη την   σιγουριά μιας ασφαλούς διαμονής και βιώνοντας ταυτόχρονα από κοντά την φιλοξενία για την οποία φημίζονται οι Αμοργιανοί.

ΠΡΟΣΟΧΗ ! Για να μπορέσετε να συμμετέχετε στην εκδρομή θα πρέπει να γίνεται χρήση μάσκας υποχρεωτικά , να έχετε την πράσινη βεβαίωση εμβολιασμού ή βεβαίωση με αρνητικό αποτέλεσμα μοριακού ελέγχου έως και 72 ώρες πριν το ταξίδι ή βεβαίωση αρνητικού αποτελέσματος από rapid test  έως και 48ώρες πριν από το ταξίδι.

Σας ενημερώνουμε ότι στα λεωφορεία μας έχουν ληφθεί όλα τα απαραίτητα μέτρα όπως απολύμανση, καθαριότητα, αερισμός τα οποία θα επαναλαμβάνονται τακτικά κατά τη διάρκεια του ταξιδιού όπως και επίσης διαθέτουν κλιματισμό και εισερχόμενου αέρα από το εξωτερικό περιβάλλον και όχι ανακυκλώμενο από το εσωτερικό περιβάλλον.

ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ: ΟΙ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΕΧΟΥΝ ΞΕΚΙΝΗΣΕΙ – ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΟΣ ΑΡΙΘΜΟΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ