ΒΟΡΕΙΑ ΕΥΒΟΙΑ "Οι άγνωστες ομορφιές & Κρουαζιέρα στα Λιχαδονήσια τις Σεϋχελες της Ελλάδας "

3ήμερη
Αναχώρηση: 18/08/21
Επιστροφή:  20/08/21

  ΒΟΡΕΙΑ ΕΥΒΟΙΑ -  ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΑ ΣΤΑ ΛΙΧΑΔΟΝΗΣΙΑ

"Οι ομορφιές που θα σας εκπλήξουν και η γνωριμία με τα Λιχαδονήσια τις εξωτικές Σευχέλες της Ελλάδας"

ΧΑΛΚΙΔΑ – ΠΡΟΚΟΠΙ – ΛΙΜΝΗ – ΑΙΔΗΨΟ - ΟΣΙΟΣ ΔΑΥΙΔ – ΑΓ. ΑΝΝΑ – ΠΕΥΚΙ – ΩΡΑΙΟΙ

Ένα πολύ ενδιαφέρον τριήμερο που μας δίνει την ευκαιρία να γνωρίσουμε εκτός από τις ομορφιές της Βόρειας Εύβοιας τα περίφημα Λιχαδονήσια που στους περισσότερους είναι ένας άγνωστος φυσικός παράδεισος από σύμπλεγμα μικρών ηφαιστειακών νησιών. Μαγευτείτε από εικόνες εξωτικής ομορφιάς που δικαίως τους δίνουν την ονομασία Σεϋχέλλες της Ελλάδας.

 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΡΟΜΗΣ

Ημέρα 1η: Συγκέντρωση και αναχώρηση ώρα 6:30 π.μ. μέσω Εθνικής οδού Πατρών-Αθηνών για Χαλκίδα με μια ενδιάμεση στάση καθ’ οδόν. Άφιξη την πόλη των «τρελλών νερών» την όμορφη Χαλκίδα και ελεύθερος χρόνος μιας ώρας για βόλτα και φωτογραφίες στην παλιά γέφυρα και τον παραλιακό πεζόδρομο. Στη συνέχεια θα βρεθούμε στο Προκόπι όπου θα έχουμε σύντομη στάση για προσκύνημα στο σκήνωμα του Αγίου Ιωάννη Ρώσου, θα περάσουμε από Μαντούδι, από Κεχριές για να βρεθούμε το μεσημέρι στη γραφική κωμόπολη Λίμνη που θυμίζει νησιώτικη πολιτεία με όμορφα αρχοντικά, πολλές ψαροταβέρνες και τον όμορφο παραλιακό δρόμο. Χρόνος για φαγητό και βόλτα. Το απογευματάκι θα φτάσουμε στα Λουτρά Αιδηψού όπου βρίσκεται το ξενοδοχείο μας. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο, ξεκούραση, χρόνος για βόλτα και γνωριμία με την λουτρόπολη της Αιδηψού. Διαν/ση.

Ημέρα 2η: Πρωινό και ώρα 8:30 αναχώρηση για να γνωρίσουμε τη βόρεια Εύβοια που έχει όμορφους οικισμούς με παραδοσιακό χρώμα. Πρώτη επίσκεψη στη Μονή του Οσίου Δαβίδ του Γέροντα 16ου αιώνα, χτισμένη σε επιβλητικό τοπίο όπου θα έχουμε σύντομη επίσκεψη. Στη συνέχεια θα βρεθούμε στην όμορφη παραλία της Αγίας Άννας όπου θα παραμείνουμε για μπάνιο και μεσημεριανό φαγητό. Το απογευματάκι θα αναχωρήσουμε για επιστροφή στο ξενοδοχείο μέσω Βασιλικών, Αρτεμισίου (γνωστό από την ιστορική ναυμαχία μεταξύ του Ελληνικού στόλου και του στόλου του Ξέρξη το 480 π.χ.) και θα πιούμε καφέ στο γραφικό Πευκί, γνωστό θέρετρο της Βόρειας Εύβοιας. Στη συνέχεια θα περάσουμε περιφερειακά την Ιστιαία, την πολυστάφυλο κατά τον Όμηρο από τις σημαντικές πόλεις της Εύβοιας στην αρχαιότητα με δικά της νομίσματα και σήμερα εμπορικό κέντρο της περιοχής. ΄Αφιξη στο ξενοδοχείο μας , βράδυ ελεύθερο. Διαν/ση.

Ημέρα 3η: Πρωινό και ώρα 08:00 αναχώρηση από το ξενοδοχείο μας για Άγ. Γεώργιο - Κάβο απ’ όπου θα πάρουμε το καραβάκι για την κρουαζιερίτσα μας στα Λιχαδονήσια, τις Ελληνικές « Σεϋχέλλες » ή την Καραϊβική της Ελλάδας όπως τα ονομάζουν. Το σύμπλεγμα των νησιών είναι δημιούργημα ηφαιστειώδους ενέργειας και αποτελείται από την Στρογγύλη με το εγκαταλελειμμένο μοναστήρι του Αγίου Στεφάνου 12ου αιώνα και τον φάρο. Επίσης θα δούμε το ναυάγιο το οποίο είναι ορατό καθώς είναι προσαραγμένο μόλις στα 6 μέτρα και αν είμαστε τυχεροί θα συναντήσουμε και κάποιες φώκιες που ζουν στα νερά αυτά. Ακόμη θα περάσουμε από τον Δίαυλο ένα παλιό χωριό που εγκαταλείφθηκε το 1964 και θα φτάσουμε στη Μανολιά που είναι το μεγαλύτερο νησί του συμπλέγματος. Εδώ θα έχουμε χρόνο για καφεδάκι και …. μία βουτιά στα υπέροχα νερά. Στη συνέχεια την προκαθορισμένη ώρα θα περάσουμε στον Κάβο όπου θα μας περιμένει το λεωφορείο μας για να πάμε στους κοσμοπολίτικους Ωρεούς όπου μπορούμε να συνεχίσουμε το μπάνιο μας και θα έχουμε χρόνο για φαγητό. Το απόγευμα θα περάσουμε με το Ferry Boat από τον Αγιόκαμπο στη Γλύφα και κατόπιν αναχώρηση για επιστροφή στη πόλη μας με μία ενδιάμεση στάση στην Ιτέα.

ΤΕΛΟΣ ΕΚΔΡΟΜΗΣ

Σημείωση ! Το γραφείο διατηρεί το δικαίωμα τροποποίησης του προγράμματος χωρίς βέβαια παραλήψεις.

Σας ενημερώνουμε ότι στα λεωφορεία μας έχουν ληφθεί όλα τα απαραίτητα μέτρα όπως απολύμανση, καθαριότητα, αερισμός τα οποία θα επαναλαμβάνονται τακτικά κατά τη διάρκεια του ταξιδιού και επίσης διαθέτουν κλιματισμό με εισερχόμενο αέρα από το εξωτερικό περιβάλλον και όχι ανακυκλώμενο από το εσωτερικό. Επίσης τα καταλύματα που επιλέγουμε για τις εκδρομές μας είναι εγγυημένα και ακολουθούν πλήρως όλους τους κανόνες υγιεινής και προστασίας.

Υποχρεωτική η μάσκα εντός του λεωφορείου και χρήση αντισηπτικού