5 Ημέρες ΣΙΓΟΥΡΗ ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ
Αναχώρηση: 31/07/21
Επιστροφή:  04/08/21

 

ΧΙΟΣ - ΟΙΝΟΥΣΕΣ

Στα νησιά της μαστίχας και των εφοπλιστών

Νησί της μαστίχας, των γιασεμιών και των μεθυστικών αρωμάτων. Ένας τόπος με πανάρχαια ιστορία, μεσαιωνικά χωριά και αρχοντικά. Το νησί του Ομήρου και του Κοραή. Το νησί με τα ήθη και τα έθιμα που οι κάτοικοί του σε πείσμα του χρόνου διατηρούν ζωντανά. Μια διαφορετική πρόταση γι’ αυτούς που αποζητούν να απολαύσουν την παράδοση και την ομορφιά του Αιγαίου …..Το παζλ της εκδρομής μας συμπληρώνεται με τις Οινούσσες: Το νησί των Ελλήνων καραβοκύρηδων, πασίγνωστο για τη μεγάλη ναυτική παράδοση και τον πρωταγωνιστικό του ρόλο στη διεθνή ναυτιλιακή σκηνή. Ένα ιδιαίτερο και άγνωστο νησί που θα μπεί στην καρδιά σου αμέσως μόλις  βρεθείς να τριγυρνάς στ’ ασβεστωμένα σοκάκια, να χαζεύεις τα εντυπωσιακά αρχοντικά και ν’ ανταλλάσσεις κουβέντες με τους απόμαχους θαλασσόλυκους.

ΔΙΑΜΟΝΗ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΙΚΟ 4* CHANDRIS CHIOS

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΡΟΜΗΣ

Ημέρα 1η: 31/07 Συγκέντρωση και αναχώρηση ώρα 08:00 από Πλ. Ομόνοιας για Πειραιά. Επιβίβαση στο πλοίο και απόπλους 13:00 για το νησί του Ομήρου. Άφιξη στα Μεστά 20:20 το. Μεταφορά στο ξενοδοχείο μας, τακτοποίηση, ξεκούραση. Το απόγευμά σας ελεύθερο για πρώτη γνωριμία με την πόλη της Χίου. Περπατήστε στον πεζόδρομο της Απλωταριάς, στην προκυμαία, στο κάστρο. Διαν/ση.

Ημέρα 2η: 01/08 ΝΟΤΙΑ ΧΙΟΣ – ΜΑΣΤΙΧΟΧΩΡΙΑ Πρωινό και ώρα 09:00 αναχώρηση για να γνωρίσουμε την Νότια Χίο και τα περίφημα Μαστιχοχώρια. Θα περάσουμε από την περιοχή του Κάμπου, με τα μοναδικά Αρχοντικά από την εποχή των Γενουατών τον 14 αιώνα. Είναι μια περιοχή που κυριαρχούν τα εσπεριδοειδή. Τα περήφανα αρχοντικά χτισμένα με την «Θυμιανούσικη» κόκκινη πέτρα του νησιού αποτελούν μοναδικά δείγματα αρχιτεκτονικής. Αφήνοντας πίσω μας τον Κάμπο, κατευθυνόμαστε προς τα Αρμόλια, χωριό γνωστό για τα κεραμικά του. Λίγο αργότερα θα βρεθούμε στο ζωγραφιστό χωριό Πυργί με τα μοναδικά ξυστά. Εδώ θα έχουμε χρόνο για περιήγηση, φωτογραφίες, καφέ μιας και το χωριό έχει ένα ξεχωριστό ύφος μοναδικό στον Ελλαδικό χώρο. Επόμενος σταθμός μας τα Μεστά, το μεσαιωνικό καστροχώρι με την εκκλησία του Ταξιάρχη και τα στενά σοκάκια. Η περίτεχνη αρχιτεκτονική του πηγάζει από την Βυζαντινή περίοδο και το ίδιο το χωριό είναι χτισμένο σαν κάστρο με τα σπίτια του μικρά πέτρινα το ένα δίπλα στο άλλο να σχηματίζουν την εξωτερική περίμετρο του οικισμού, ένα ισχυρό προστατευτικό τείχος. Παραμονή για βόλτες, φωτογραφίες. Προς το μεσημεράκι θα βρεθούμε στο Εμπορείο όπου θα έχουμε την ευκαιρία να κάνουμε μπάνιο και να φάμε στα Μαύρα Βόλια. Αργά το μεσημέρι επιστροφή στο ξενοδοχείο μας, λίγη ξεκούραση και αργά το απόγευμα θα πάμε στην κοσμοπολίτικη περιοχή του Καρφά για απογευματινό μπάνιο, βόλτα. Επιστροφή στην πόλη , Διαν/ση.

Ημέρα 3η: 02/08 ΚΕΝΤΡΙΚΗ & ΒΟΡΕΙΑ ΧΙΟΣ : ΜΟΝΗ – ΑΝΑΒΑΤΟΣ – ΒΟΛΙΣΟΣ – ΑΓ. ΜΑΡΚΕΛΑ Πρωινό και ώρα 09:30 αναχώρηση για το κεντρικό και Β.Δυτικό κομμάτι της Χίου. Ο δρόμος διασχίζει ένα τραχύ ορεινό τοπίο, του Προβάτειου όρους με πυκνή βλάστηση και λίγα χωριά για να καταλήξει στις όμορφες Δυτικές παραλίες. Πρώτος σταθμός η Νέα Μονή, το επιβλητικό μοναστήρι που εδώ και δέκα αιώνες είναι θεματοφύλακας της ορθοδοξίας και του Ελληνισμού, το σημαντικότερο χριστιανικό μνημείο της Χίου. Επίσκεψη και συνεχίζουμε την όμορφη διαδρομή περνώντας από ένα μικρό μεσαιωνικό χωριουδάκι τα Αυγώνυμα για να βρεθούμε λίγο αργότερα στον Ανάβατο τον «Μυστρά του Αιγαίου» όπως τον χαρακτηρίζουν. Ένα μεσαιωνικό χωριό-φρούριο εγκαταλειμμένο. Σύντομη επίσκεψη και θα κατηφορίσουμε προς τις Δυτικές ακτές. Θα συναντήσουμε την Ελίντα, το Μετόχι, την Σιδηρούντα, την Κατάβαση και θα βρεθούμε στην Βολισσό το κέντρο της Βόρειας Χίου. Μια μικρή γραφική πολιτεία με το βυζαντινό κάστρο στην κορυφή που αποπνέει ατμόσφαιρα μιας άλλης εποχής. Χρόνος για βόλτα, φωτογραφίες και καφεδάκι. Συνεχίζουμε με επίσκεψη στην Αγία Μαρκέλα και κατόπιν μπάνιο και φαγητό σε κάποια από τις όμορφες παραλίες της περιοχής. Επιστροφή στο ξεν/χείο μας και το απόγευμά σας ελεύθερο για βόλτα μέχρι το κάστρο, την πλατεία Βουνακίου και να ανακαλύψετε τις όμορφες γωνιές της πόλης. Διαν/ση.

Ημέρα 4η: 03/08 ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΧΙΟΣ – ΟΙΝΟΥΣΕΣ Πρωινό και 10:00 αναχώρηση για την ανατολική πλευρά του νησιού. Θα περάσουμε από το Βροντάδο με τα καλοφτιαγμένα σπίτια, θα περάσουμε από την περιοχή της Δασκαλόπετρας όπου λένε πως δίδαξε ο Όμηρος. Συνεχίζοντας με Β. Ανατολική κατεύθυνση θα φτάσουμε στο λιμανάκι της Λαγκάδας απ΄όπου με ταχύπλοα ταξί (έξοδα εξ΄ιδίων - προαιρετικά) θα μεταφερθούμε στο νησί των Εφοπλιστών, την Οινούσσα. Στο λιμάνι και μοναδικό οικισμό με τα αρχοντικά καπετανόσπιτα θα έχουμε χρόνο να περπατήσουμε, να δούμε το σπουδαίο ναυτικό μουσείο, τον καθεδρικό του Αγίου Νικολάου (εκπληκτικό δείγμα βυζαντινής αρχιτεκτονικής) με τμήμα του λειψάνου του Αγίου, το άγαλμα της Οινουσσιώτισσας γοργόνας με το στέμμα στο κεφάλι που κρατά στο χέρι της ένα ιστιοφόρο και άλλα. Ακόμη μπορείτε να χαρείτε τις όμορφες παραλίες ή να πάτε μέχρι το μοναστήρι του Ευαγγελισμού κόσμημα ναοδομίας με υπέροχη θέα και τις αγιογραφίες του Φώτη Κόντογλου. Το απόγευμα πέρασμα στην Λαγκάδα και επιστροφή στην πόλη της Χίου. Διαν/ση

Ημέρα 5η:  04/08 Πρωινό και ελεύθερη ημέρα στην πόλη της Χίου όπου θα έχουμε χρόνο για τις τελευταίες βόλτες, αγορές προϊόντων, μαστίχας και αναμνηστικών. Μπορείτε να επισκεφθείτε το Κάστρο , τη βιβλιοθήκη Κοραή από τις μεγαλύτερες και σημαντικότερες στην Ελλάδα, το ναυτικό μουσείο , τους Μύλους της Χίου βόρεια στην πόλη κ.α. Το βράδυ επιβίβαση στο πλοίο, τακτοποίηση στις καμπίνες και ώρα 22:20 αναχώρηση για Πειραιά. Στο ταξίδι της επιστροφής μας συνοδεύουν οι όμορφες εμπειρίες από την γνωριμία μας με το μυροβόλο νησί.

Ημέρα 6η : 05/08 Άφιξη το πρωί στο λιμάνι του Πειραιά 06:35, αποβίβαση και αναχώρηση για επιστροφή στην πόλη μας με ενδιάμεση στάση για καφεδάκι.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ ! Η σειρά των επισκέψεων μπορεί να αλλάξει χωρίς βέβαια παραλήψεις.

ΠΡΟΣΟΧΗ ! Για να μπορέσετε να συμμετέχετε στην εκδρομή θα πρέπει να γίνεται χρήση μάσκας υποχρεωτικά , να έχετε την πράσινη βεβαίωση εμβολιασμού ή βεβαίωση με αρνητικό αποτέλεσμα μοριακού ελέγχου έως και 72 ώρες πριν το ταξίδι ή βεβαίωση αρνητικού αποτελέσματος από rapid test έως και 48 ώρες πριν από το ταξίδι.

Σας ενημερώνουμε ότι στα λεωφορεία μας έχουν ληφθεί όλα τα απαραίτητα μέτρα όπως απολύμανση, καθαριότητα, αερισμός τα οποία θα επαναλαμβάνονται τακτικά κατά τη διάρκεια του ταξιδιού όπως και επίσης διαθέτουν κλιματισμό και εισερχόμενου αέρα από το εξωτερικό περιβάλλον και όχι ανακυκλώμενο από το εσωτερικό περιβάλλον.