ΘΕΟΦΑΝΕΙΑ ΣΤΗΝ ΜΑΓΕΙΑ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ

"ΒΥΖΑΝΤΙΝΗ ΟΧΡΙΔΑ"

Μια εκδρομή για όλους...H μαγεία της φύσης , η υπέροχη λίμνη και τα παλιά βυζαντινά μοναστήρια συνθέτουν το παζλ μοναδικών εικόνων που θα σας ενθουσιάσουν. Όλα αυτά σε συνδυασμό με την καλή τιμή είναι τα κίνητρα για να επιλέξετε αυτό το ταξίδι σε ένα ευχάριστο γιορτινό περιβάλλον!!

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΡΟΜΗΣ

Ημέρα 1η 4/1: Συγκέντρωση και αναχώρηση ώρα 05:30 πρωινή από Πλατεία Ομονοίας για Ρίο – Αντίρριο – Ιόνια οδό – Μπιζάνι όπου θα κάνουμε στάση 30 λεπτών για το πρωινό μας καφεδάκι . Συνεχίζουμε μέσω Εγνατίας οδού και του κάθετου οδικού άξονα για την τον συνοριακό σταθμό Νίκης. Διατυπώσεις , έλεγχος, διέλευση, συνάντηση με τον ξεναγό μας και επίσκεψη στην πόλη της Μπίτολα, το αρχαίο Ελληνικό Μοναστήρι, την πόλη των Πρεσβειών όπως την ονομάζουν. Εδώ θα περπατήσουμε στον κεντρικό πεζόδρομο, θα δούμε τον ναό του Αγ. Δημητρίου, την πλατεία και θα έχουμε χρόνο για φαγητό. Αργά το μεσημέρι αναχώρηση για την πόλη Στρούγκα στις όχθες της Οχρίδας όπου βρίσκεται το ξενοδοχείο μας. Άφιξη , τακτοποίηση στα δωμάτια, ξεκούραση, δείπνο, διαν/ση.

Ημέρα 2η 5/1: Πρωινό και ώρα 08:30 αναχώρηση για να επισκεφθούμε την περιοχή και την Μονή του Όσιου Ναούμ κοντά στα σύνορα με την Αλβανία σε καταπληκτικό τοπίο. Επίσκεψη στο μοναστήρι και χρόνος ελεύθερος για καφέ, φωτογραφίες στο υπέροχο τοπίο και αγορές αναμνηστικών στη μικρή τοπική αγορά. Στη συνέχεια αναχώρηση για ξενάγηση στη πόλη της Οχρίδας. Περιήγηση στα καλντερίμια με τα ελληνικά αρχοντικά Μακεδονικής αρχιτεκτονικής, την Βυζαντινή εκκλησία της Αγίας Σοφίας που βρίσκεται κάτω από το κάστρο του τσάρου Σαμουήλ, (μεταφορά με μικρά mini bus έξοδα εξ’ ιδίων για το Κάστρο), το αρχαίο θέατρο και άλλα. Χρόνος για γνωριμία με τη πόλη , φαγητό και βόλτα στον πεζόδρομο. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας και το απόγευμα στη διάθεση σας για βόλτα στον πεζόδρομο και στις όχθες του Ντρίμ στη πόλη της Στρούγκας. Το βράδυ δείπνο … μετά μουσικής και διασκέδαση. Διαν/ση.

Ημέρα 3η 6/1: Πρωινό και αναχώρηση για μία πολύ ενδιαφέρουσα διαδρομή στο φαράγγι της Ράντιτσα, το μεγαλύτερο βατό της Ευρώπης και το μοναστήρι του Αγίου Ιωάννου του Προδρόμου (Γιόβαν Μπικόρσκι) που βρίσκεται σε πολύ όμορφη περιοχή. Επίσκεψη και συνεχίζουμε για το ορεινό θέρετρο Μαύροβο. Εδώ θα έχουμε χρόνο για βόλτα, φαγητό και το απόγευμα επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Ξεκούραση , δείπνο, διαν/ση.

Ημέρα 4η 7/1: Πρωινό, επίσκεψη στο ενδιαφέρον μουσείο Φυσικής Ιστορίας και αναχώρηση για τα σύνορα, Διατυπώσεις , διέλευση και αναχώρηση για την πόλη των μανιταριών τα Γρεβενά όπου θα έχουμε στάση για φαγητό. Αργά το μεσημέρι αναχώρηση για επιστροφή στη πόλη μας με ενδιάμεση στάση.

 ΣΗΜΕΙΩΣΗ : Το γραφείο διατηρεί το δικαίωμα τροποποίησης του προγράμματος σε περίπτωση που κριθεί σκόπιμο για την καλύτερη εξυπηρέτηση των ταξιδιωτών.

ΠΡΟΣΟΧΗ ! Για την συμμετοχή σας είναι απαραίτητη η ταυτότητα νέου τύπου (με αγγλικούς χαρακτήρες) ή και το ελληνικό διαβατήριο σε ισχύ το οποίο και θα πρέπει να μας προσκομίζεται κατά την επικύρωση κρατήσεων για συμπλήρωση στοιχείων σε καταστάσεις που είναι απαραίτητες για τα σύνορα