ΣΤΑ ΜΑΓΕΥΤΙΚΑ ΤΟΠΙΑ ΤΩΝ ΔΑΛΜΑΤΙΚΩΝ

ΜΑΥΡΟΒΟΥΝΙΟ - ΚΟΤΟΡ - ΝΤΟΥΜΠΡΟΒΝΙΚ - ΤΙΡΑΝΑ - ΜΠΑΡ - ΜΠΟΥΤΒΑ - ΜΠΟΝΤΓΚΟΡΙΤΣΑ  - ΚΟΡΥΤΣΑ

Μία σούπερ οικονομική και ξεκούραστη απόδραση στην κοσμοπολίτικη ατμόσφαιρα των Δαλματικών με τις διατηρημένες μεσαιωνικές πολιτείες και τις μαγευτικές εικόνες. Μία ιδιαίτερη πρόταση που με τις  καλές υπηρεσίες της υπόσχεται να σας χαρίσει μία αξέχαστη ανοιξιάτικη εμπειρία!!!!

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΡΟΜΗΣ

Ημέρα 1η 10/4: ΠΑΤΡΑ - ΤΙΡΑΝΑ Συγκέντρωση και αναχώρηση ώρα 05.30 πρωινή από Πλ. Ομονοίας για Ρίο – Αντίρριο – Ιόνια Οδό - Μπιζάνι. Στάση για το πρωινό μας καφεδάκι 30 λεπτά . Στη συνέχεια θα προσπεράσουμε την πόλη των Ιωαννίνων και θα κατευθυνθούμε προς τον συνοριακό σταθμό της Κακαβιάς. Διατυπώσεις, διέλευση και αναχώρηση για το Δυρράχιο, την αρχαία Επίδαμνο μέσω Τεπελένι – Φίερι.. Άφιξη, σύντομη περιήγηση και χρόνος για φαγητό. Στη συνέχεια αναχώρηση για την Αλβανική πρωτεύουσα την πόλη των Τιράνων. Τακτοποίηση στο ξεν/χείο μας, ξεκούραση, δείπνο, διαν/ση.

Ημέρα 2η 11/04: ΤΙΡΑΝΑ - ΜΠΟΥΤΒΑ Πρωινό και ώρα 09.00 αναχώρηση για Σκόνδρα και σύνορα Αλβανίας – Μαυροβουνίου. Διατυπώσεις, διέλευση, και μια μικρή στάση για φωτογραφίες στον Άγιο Στέφανο πριν να φτάσουμε στην μεσαιωνική πόλη της Μπούτλας που θυμίζει τη δική μας Μονεμβασία. Περιήγηση στο ιστορικό κέντρο και χρόνος για φαγητό. Αργά το μεσημέρι τακτοποίηση στο όμορφο ξεν/χείο μας, ξεκούραση και βόλτες. Δείπνο, διαν/ση.

Ημέρα 3η 12/04: ΠΟΝΤΓΚΟΡΙΤΣΑ - ΤΣΕΤΙΝΙΕ Πρωινό και αναχώρηση 09.30 για την πρωτεύουσα του Μαυροβουνίου Ποντγκόριτσα, την μεγαλύτερη πόλη της χώρας, σημαντικό οικονομικό, εμπορικό και πολιτιστικό κέντρο.. Θα έχουμε περιήγηση στα σημαντικότερα αξιοθέατα και κατόπιν χρόνο ελεύθερο στο ιστορικό κέντρο με τους πεζοδρόμους για βόλτα και καφέ. Στη συνέχεια θα επισκεφτούμε άλλη μια ιστορική πόλη του Μαυροβουνίου την Τσέτινιε πρώην αριστοκρατική πρωτεύουσα με μοναστήρια, γκαλερί και μεγαλοπρεπή κτίρια, το πολιτιστικό κέντρο του Μαυροβουνίου και συμπρωτεύουσα. Εδώ θα δούμε το Εθνικό Μουσείο, το ανάκτορο του βασιλιά Νικολάου του Α΄ και το Μοναστήρι της Τσέτινιε. Το απόγευμα επιστροφή στο ξενοδοχείο μας, ξεκούραση. Το βράδυ δείπνο, διαν/ση.

Ημέρα 4η 13/04: ΚΟΤΟΡ - ΝΤΟΥΜΠΡΟΒΝΙΚ Πρωινό και ώρα 08.00 αναχώρηση για να γνωρίσουμε την όμορφη μεσαιωνική πόλη του Κότορ, που περικλείεται σε τείχη. Θα απολαύσουμε τα στενά δρομάκια με τις γραφικές πλατείες και τα καφέ. Θα δούμε τον Καθεδρικό του Αγίου Τρύφωνος 12ου αιώνα, τον Άγιο Λουκά και παλιά αρχοντικά. Στη συνέχεια αναχώρηση για το «Διαμάντι της Δαλματίας» την πανέμορφη μεσαιωνική πόλη του Ντουμπρόβνικ. Με τοπικό ξεναγό θα περιηγηθούμε στην πόλη και θα δούμε το Παλάτι Ρέκτορς, τον Καθεδρικό Ναό, την εκκλησία του Αγίου Βλασίου, το παλαιότερο φαρμακείο της Ευρώπης, το Φραγκισκάνικο Μοναστήρι, την Κρήνη του Ονούφριου, τα ανάκτορα του Σπόντζαρ και άλλα. Στη συνέχεια ελεύθερος χρόνος στην διάθεση σας για φωτογραφίες, φαγητό ή για όποιον θέλει να θαυμάσει την πόλη του Ντουμπρόβνικ από ψηλά να ανέβει με το teleferik ψηλά στον λόφο και να απολαύσει την πανοραμική θέα του Ντουμπρόβνικ. Το απογευματάκι αναχώρηση για επιστροφή στο ξεν/χείο μας. Δείπνο, διαν/ση.

Ημέρα 5η 14/4: ΜΠΟΥΤΒΑ - ΤΙΡΑΝΑ Πρωινό και ώρα 09.00 αναχώρηση για τα σύνορα Μαυροβουνίου – Αλβανίας, διατυπώσεις, διέλευση και κατευθυνόμαστε στην πόλη Κρούγια που η ιστορία της συνδέεται στενά με τον εθνικό ήρωα της Αλβανίας Γεώργιο Σκερντέμπεη ο οποίος προστάτεψε την ελευθερία και τον Χριστιανισμό της πόλης. Ένα λιθόστρωτο μονοπάτι το οποίο περνά από το μεσαιωνικό παζάρι μας οδηγεί προς το κάστρο και το ιστορικό μουσείο. Εκεί γύρω από το μουσείο δεκάδες μικρομάγαζα πωλούν είδη λαϊκής τέχνης και ντόπια προϊόντα. Συνεχίζουμε για τα Τίρανα όπου θα έχουμε περιήγηση και θα δούμε το Ναό της Αναστάσεως, το Εθνικό Ιστορικό Μουσείο, την Όπερα, το Τζαμί, τον Πύργο του Ρολογιού, το άγαλμα του Σκερντέμπεη καβάλα στο άλογο του, τα Κυβερνητικά κτίρια, την Ακαδημία Καλών Τεχνών, το Πανεπιστήμιο κ.α. Στη συνέχεια τακτοποίηση στο ξεν/χείο μας, ξεκούραση, δείπνο, διαν/ση.

Ημέρα 6η 15/04: ΠΟΓΡΑΔΕΤΣ - ΚΟΡΥΤΣΑ - ΠΑΤΡΑ Πρωινό και ώρα 08.00 αναχώρηση για την Κορυτσά. Στη διαδρομή μας θα συναντήσουμε την πόλη Ελμπασάν, θα δούμε τη λίμνη της Οχρίδας, την μικρή πόλη του Πόγραδετς. Χρόνος στην Κορυτσά με την ανάμεικτη αρχιτεκτονική που συνδυάζει τα ιταλικά κτίρια του μεσοπολέμου, τις παλιές εργατικές κατοικίες σοβιετικού τύπου και τα όμορφα αρχοντικά. Θα δούμε τον μητροπολιτικό ναό της Αναστάσεως και το μουσείο Εθνογραφίας και μεσαιωνικής τέχνης και θα έχουμε χρόνο για καφεδάκι. Στη συνέχεια αναχώρηση για τα σύνορα της Κρυσταλοπηγής. Διατυπώσεις, διέλευση και το μεσημέρι θα βρεθούμε στην αρχοντική Καστοριά. Χρόνος για βόλτα, φαγητό. Νωρίς το απόγευμα αναχώρηση για επιστροφή στην όλη μας με ενδιάμεση στάση.

 ΣΗΜΕΙΩΣΗ : Το γραφείο διατηρεί το δικαίωμα τροποποίησης του προγράμματος σε περίπτωση που κριθεί σκόπιμο για την καλύτερη εξυπηρέτηση των ταξιδιωτών.

ΠΡΟΣΟΧΗ ! Για την συμμετοχή σας είναι απαραίτητη η ελληνική ταυτότητα (με αγγλικούς χαρακτήρες) ή και το ελληνικό διαβατήριο σε ισχύ το οποίο και θα πρέπει να μας προσκομίζεται κατά την επικύρωση κρατήσεων για συμπλήρωση στοιχείων σε καταστάσεις που είναι απαραίτητες για τα σύνορα