ΣΤΑ ΜΑΓΕΥΤΙΚΑ ΤΟΠΙΑ ΤΩΝ ΔΑΛΜΑΤΙΚΩΝ

ΜΑΥΡΟΒΟΥΝΙΟ - ΚΟΤΟΡ - ΝΤΟΥΜΠΡΟΒΝΙΚ - ΤΙΡΑΝΑ - ΔΥΡΑΧΕΙΟ - ΜΠΟΥΤΒΑ 

ΜΠΟΝΤΓΚΟΡΙΤΣΑ  - ΤΣΕΤΙΝΙΕ - ΑΥΛΩΝΑ - ΧΕΙΜΑΡΑ

Μία σούπερ οικονομική και ξεκούραστη απόδραση στην κοσμοπολίτικη ατμόσφαιρα των Δαλματικών με τις διατηρημένες μεσαιωνικές πολιτείες και τις μαγευτικές εικόνες. Μία ιδιαίτερη πρόταση που με τις  καλές υπηρεσίες της υπόσχεται να σας χαρίσει μία αξέχαστη καλοκαιρινή εμπειρία!!!!

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΡΟΜΗΣ

Ημέρα 1η : ΠΑΤΡΑ- ΤΙΡΑΝΑ Συγκέντρωση και αναχώρηση ώρα 05.30 πρωινή από Πλ. Ομονοίας για Ρίο – Αντίρριο – Ιόνια Οδό - Μπιζάνι. Στάση για το πρωινό μας καφεδάκι 30 λεπτά. Στη συνέχεια θα προσπεράσουμε την πόλη των Ιωαννίνων και θα κατευθυνθούμε προς τον συνοριακό σταθμό της Κακαβιάς. Διατυπώσεις, διέλευση και αναχώρηση για το Δυρράχιο, την αρχαία Επίδαμνο μέσω Τεπελένι – Φίερι.. Άφιξη, σύντομη περιήγηση και χρόνος για φαγητό. Στη συνέχεια αναχώρηση για την Αλβανική πρωτεύουσα την πόλη των Τιράνων.  Σύντομη επίσκεψη στο κέντρο (Όπερα, τζαμί, Πύργο Ρολογιού, κυβερνητικά κτίρια, παν/μιο, Ακαδημία Καλών Τεχνών, άγαλμα Σκερτέμπεη, κ.τ.λ. Τακτοποίηση στο ξεν/χείο μας, ξεκούραση, δείπνο, διαν/ση.

Ημέρα 2η : ΤΙΡΑΝΑ – ΜΠΟΥΤΒΑ - ΤΙΒΑΤ Πρωινό και ώρα 09.00 αναχώρηση για Σκόνδρα και σύνορα Αλβανίας – Μαυροβουνίου. Διατυπώσεις, διέλευση, και μια μικρή στάση για φωτογραφίες στον Άγιο Στέφανο που θυμίζει τη δική μας Μονεμβασία , πριν να φτάσουμε στην μεσαιωνική πόλη της Μπούτβας. Περιήγηση στο ιστορικό κέντρο και χρόνος για φαγητό. Αργά το μεσημέρι αναχώρηση γαι το Τιβατ απο όπου με F/boat θα περάσουμε στην απέναντι ακτή για να βρεθούμε το απόγευμα στο ξεν/χείο μας. Τακτοποίηση, ξεκούραση, δείπνο, διαν/ση.

Ημέρα 3η : ΝΤΟΥΜΠΡΟΒΝΙΚ  Πρωινό και ώρα 09:00 αναχώρηση  για το «Διαμάντι της Δαλματίας» την πανέμορφη μεσαιωνική πόλη του Ντουμπρόβνικ. Με τοπικό ξεναγό θα περιηγηθούμε στην πόλη και θα δούμε το Παλάτι Ρέκτορς, τον Καθεδρικό Ναό, την εκκλησία του Αγίου Βλασίου, το παλαιότερο φαρμακείο της Ευρώπης, το Φραγκισκάνικο Μοναστήρι, την Κρήνη του Ονούφριου, τα ανάκτορα του Σπόντζαρ και άλλα. Στη συνέχεια ελεύθερος χρόνος στην διάθεση σας για φωτογραφίες, φαγητό ή για όποιον θέλει να θαυμάσει την πόλη του Ντουμπρόβνικ από ψηλά να ανέβει με το teleferik ψηλά στον λόφο και να απολαύσει την πανοραμική θέα του Ντουμπρόβνικ. Το απογευματάκι αναχώρηση για επιστροφή στο ξεν/χείο μας. Δείπνο, διαν/ση.

Ημέρα 4η : ΚΟΛΠΟΣ & ΜΕΣΑΙΩΝΙΚΗ ΠΟΛΗ ΚΟΤΟΡ Πρωινό και ώρα 09:45 αναχώρηση μέσω όμορφης διαδρομής για να γνωρίσουμε το νοτιότερο φιόρδ της Ευρώπης στον μαγευτικό κόλπο του Κότορ και την γραφική μεσαιωνική πόλη του Κότορ που περικλείεταια απο τείχη. Θα δούεμ τον Καθεδρικό ναό του Αγ. Τρύφωνος 12ου αιώνα, τον Άγ. Λουκά, τα παλιά αρχοντικά και θα έχουμε χρόνο να σεργιανίσουμε στα στενά δρομάκια με τις γραφικές πλατείες και τα καφέ, να βγάλουμε φωτογραφίες και να φάμε. Αργά το μεσημέρι αναχώρηση για επιστροφή στο ξεν/χείο μας. Το απόγευμά σας ελεύθερο για ξεκούραση και βόλτες για εξερεύνηση. Δείπνο, διαν/ση.

Ημέρα 5η : ΤΣΕΤΙΝΙΕ - ΜΠΟΝΤΓΚΟΡΙΤΣΑ -  ΤΙΡΑΝΑ Πρωινό και ώρα 08:30 αναχώρηση για να γνωρίσουμε δύο σημαντικές πόλεις του Μαυροβουνίου. Πρώτη μας επίσκεψη στην ιστορική πόλη Τσετίνιε πρώην αριστοκρατική πρωτεύουσα με μοναστήρια, γκαλερί και μεγαλοπρεπή κτίρια. Θεωρείτε το πολιτιστικό κέντρο του Μαυροβουνίου και συμπρωτεύουσα. Θα δούμε το Εθνικό μουσείο, το ανάκτορο του βασιλιά Νικόλαου του Α΄και το μοναστήρι της Τσετίνιες. Κατόπιν σειρά έχει η Ποντγκόριτσα, η μεγαλύτερη πόλη της χώρας οικονομικό και εμπορικό κέντρο. Θα περιηγηθούμε και θα έχουμε χρόνο για φαγητό και βόλτα. Αργά το μεσημέρι αναχώρηση για τα σύνορα με την Αλβανία. Διατυπώσεις, διέλευση και αργά το απόγευμα άφιξη στο ξεν/χείο μας. Τακτοποίηση, ξεκούραση, δείπνο, διαν/ση.

Ημέρα 6η : ΑΥΛΩΝΑ - ΧΕΙΜΑΡΑ - ΑΓΙΟΙ ΣΑΡΑΝΤΑ - ΠΑΤΡΑ Πρωινό και ώρα 08.30 αναχώρηση για την πόλη λιμάνι της Αυλώνας στις ακτές της Αδριατική που τα τελευταία χρόνια εξελίσετε σε τουριστικό θέρετρο. Στάση για καφεδάκι και συνεχίζουμε κατά μήκος των ακτών της Αδριατικής για την ιστορική χειμάρα και Αγ. Σαράντα. Εδώ θα μείνουμε για το μεσημεριανό μας φαγητό περίπου δυόμιση ώρες. Νωρίς το απογευματάκι αναχώρηση για επιστροφή στην πόλη μας με ενδιάμεση στάση για ξεκούραση.

 ΣΗΜΕΙΩΣΗ : Το γραφείο διατηρεί το δικαίωμα τροποποίησης του προγράμματος σε περίπτωση που κριθεί σκόπιμο για την καλύτερη εξυπηρέτηση των ταξιδιωτών.

ΠΡΟΣΟΧΗ ! Για την συμμετοχή σας είναι απαραίτητη η ελληνική ταυτότητα (με αγγλικούς χαρακτήρες) η οποία δεν θα πρέπει να έχει εκδοθεί πάνω απο 15 χρόνια ή και το ελληνικό διαβατήριο σε ισχύ το οποίο και θα πρέπει να μας προσκομίζεται κατά την επικύρωση κρατήσεων για συμπλήρωση στοιχείων σε καταστάσεις που είναι απαραίτητες για τα σύνορα