ΣΕΡΒΙΑ - ΚΡΟΑΤΙΑ - ΣΛΟΒΕΝΙΑ

ΖΑΓΚΡΕΜΠ - ΛΟΥΜΠΛΙΑΝΑ - ΛΙΜΝΗ ΜΠΛΕΝΤ - ΜΑΡΙΜΠΟΡ - ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ - ΝΙΣ

Αναχώρηση Χριστουγέννων : 23 - 30/12/17 & Αναχώρηση Πρωτοχρονιάς - Θεοφανείων : 30/12/17 - 6/1/18

Μαγευτείτε από την εκρηκτική ομορφιά του Βελιγραδίου, τον ρομαντισμό της Λουμπλιάνας, την όμορφη πρωτεύουσα της Κροατίας του Ζάγκρεμπ και τις εκπληκτικές εικόνες της φύσης στην Λίμνη Μπλέντ. Αν σε όλα αυτά τα καταπληκτικά μέρη συμπληρώσουμε τα όμορφα ξεν/χεία μας και τις άριστες υπηρεσίες τότε το αποτέλεσμα είναι σίγουρα δελεαστικό. Ετοιμάστε τις βαλίτσες σας και !!! φύγαμε για ένα ταξίδι ξεχωριστό, ιδιαίτερο, μοναδικό!!!

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΡΟΜΗΣ

Ημέρα 1η 23/12: Συγκέντρωση και αναχώρηση από Πλατεία Ομόνοιας ώρα 05:00 πρωινή για Ρίο – Αντίρριο – Ιόνια Οδό – Ιωάννινα. Σύντομη στάση για καφέ και συνεχίζουμε μέσω Εγνατίας Οδού. Θα διασχίσουμε την ραχοκοκαλιά της Πίνδου και πάντα μέσω της Εγνατίας Οδού θα φτάσουμε στην Ημαθία, όπου στο ύψος του Πλατάνου θα κάνουμε άλλη μία σύντομη στάση. Στη συνέχεια αναχώρηση για τα Ελληνο – Σκοπιανά σύνορα και τον συνοριακό σταθμό των Ευζώνων. Διατυπώσεις, διέλευση συνόρων και διασχίζουμε τη χώρα των Σκοπίων παράλληλα με τον Αξιό ποταμό, που εδώ γίνεται Βαρδάρης. Μετά από πορεία 4,5 ωρών περίπου με μια ενδιάμεση στάση για καφέ, φτάνουμε στα σύνορα της Σερβίας. Διατυπώσεις, διέλευση. Συνεχίζουμε την πορεία μας διασχίζοντας καταπράσινες περιοχές, χωριά και πόλεις όπως Βράνια – Νις. Άφιξη το απόγευμα στο Νις, τακτοποίηση στο ξεν/χείο μας, δείπνο, διαν/ση.

Ημέρα 2η 24/12: Πρωινό και ώρα 08:00 π.μ. αναχώρηση μέσω του αυτοκινητόδρομου για τα σύνορα Σερβίας – Κροατίας. Διέλευση και άφιξη στην Κροατική πρωτεύουσα Ζάγκρεμπ. Ξενάγηση της πόλης η οποία περιβάλετε από δάση και πάρκα και βρίσκετε στις πλαγιές του όρους Μενβεντνίτσα. Θα ξεκινήσουμε από την Άνω πόλη με τα λιθόστρωτα σοκάκια. Θα δούμε το Κοινοβούλιο, τον επιβλητικό ναό του Αγ. Μάρκου με το καμπαναριό, τον Πύργο με την πέτρινη πύλη. Κατηφορίζοντας περιπατητικά προς την Κάτω πόλη θα διασχίσουμε τα μικρά δρομάκια μέχρι την κεντρική πλατεία με την εμπορική κίνηση και τον επιβλητικό Καθεδρικό Ναό. Ελεύθερος χρόνος για φαγητό. Στην συνέχεια τακτοποίηση στο ξεν/χείο, ξεκούραση και το απόγευμα ελεύθερο για βόλτες. Δείπνο, διαν/ση.

Ημέρα 3η 25/12: ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ! Πρωινό και ώρα 10:00 αναχώρηση για τα σύνορα Κροατίας – Σλοβενίας και τη ρομαντική πόλη της Λουμπλιάνας. Ξενάγηση της πόλης η οποία είναι χτισμένη στις όχθες του Λουμπλιάνκα ποταμού που της έχει δώσει και το όνομά του. Θα δούμε την πλατεία Πρέσερεν με το έντονο Ιταλικό στυλ, τον Καθεδρικό Ναό του Αγ. Νικολάου, το Αρχιεπισκοπικό Παλάτι, την γέφυρα των Δράκων, το Δημαρχείο κ.α. Ο υπόλοιπος χρόνος ελεύθερος για ρομαντικές βόλτες, φωτογραφίες, φαγητό, καφέ. Το απόγευμα τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας, ξεκούραση, δείπνο, διαν/ση.

Ημέρα 4η 26/12: Πρωινό και ώρα 08:00 αναχώρηση για τα περίφημα Σπήλαια Ποστόινα με τους σταλακτίτες και σταλαγμίτες να σχηματίζουν καταπληκτικές παραστάσεις. Με το ειδικό τρενάκι θα διασχίσουμε ένα μεγάλο μέρος του σπηλαίου και το υπόλοιπο περπατώντας. Στη συνέχεια αναχώρηση για το παραμυθένιο τοπίο της Λίμνης Μπλέντ στους πρόποδες των Ιουλιανών Άλπεων. Επίσκεψη στο κάστρο του Μπλέντ με την πανοραμική, εντυπωσιακή εικόνα της λίμνης και θα έχουμε χρόνο για βόλτα, φαγητό. Μία ξεχωριστή πρόταση είναι ο γύρος της λίμνης με το τρενάκι. Επιστροφή το απόγευμα στο ξενοδοχείο μας, ξεκούραση , δείπνο, διαν/ση.

Ημέρα 5η 27/12: .Πρωινό και ώρα 07:45 αναχώρηση για τη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Σλοβενίας , το Μάριμπορ όπου θα δούμε το κάστρο – μουσείο , τον Καθεδρικό ναό . την κεντρική πλατεία που περιβάλλεται από κτίρια Αναγεννησιακού ρυθμού και θα έχουμε λίγο χρόνο για καφέ. Στη συνέχεια αναχώρηση για την Σερβική πρωτεύουσα , το όμορφο Βελιγράδι. Άφιξη, τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας, πρώτη γνωριμία, δείπνο, διαν/ση.

Ημέρα 6η 28/12: Πρωινό και ώρα 09:00 ξενάγηση της πόλης. Θα δούμε το Κοινοβούλιο, το Προεδρικό Μέγαρο, το Εθνικό Θέατρο , το κάστρο Καλεμεγδάν με την θέα στη συμβολή των ποταμών Δούναβη και Σάβα, θα δούμε τον Πύργο Νεμπόζια όπου δολοφονήθηκε ο Ρήγας Φεραίος, τον Άγιο Σάββα, το σπίτι των Λουλουδιών και άλλα. Το υπόλοιπο της ημέρας στη διάθεση σας για βόλτες και ψώνια στη Κνέζ Μιχαήλοβα και για το βράδυ σας προτείνουμε μάι βόλτα στη …Πλάκα του Βελιγραδίου, την περιοχή της Σκαρντάλιας με τις ταβέρνες και τις μουσικές. Διαν/ση.

Ημέρα 7η 29/12: Πρωινό και ώρα 09:30 αναχώρηση για την Θεσσαλονίκη με ενδιάμεσες στάσεις για καφέ, φαγητό. Άφιξη το απόγευμα , τακτοποίηση στο ξενοδοχείο, ξεκούραση και το βράδυ (προαιρετικά) βόλτα, φαγητό, διασκέδαση στα Λαδάδικα. Διαν/ση.

Ημέρα 8η 30/12: Πρωινό, ελεύθερος χρόνος για βόλτα στη στολισμένη νύμφη του Θερμαϊκού και την αγορά της. Το μεσημεράκι αναχώρηση για επιστροφή στη πόλη μας με ενδιάμεσες στάσεις για καφέ και ξεκούραση.

 ΣΗΜΕΙΩΣΗ : Το γραφείο διατηρεί το δικαίωμα τροποποίησης του προγράμματος σε περίπτωση που κριθεί σκόπιμο για την καλύτερη εξυπηρέτηση των ταξιδιωτών.

ΠΡΟΣΟΧΗ ! Για την συμμετοχή σας είναι απαραίτητη η ταυτότητα νέου τύπου (με αγγλικούς χαρακτήρες) ή και το ελληνικό διαβατήριο σε ισχύ το οποίο και θα πρέπει να μας προσκομίζεται κατά την επικύρωση κρατήσεων για συμπλήρωση στοιχείων σε καταστάσεις που είναι απαραίτητες για τα σύνορα