1ήμερη ΣΑΒΒΑΤΟ
Αναχώρηση: 21/12

 

ΤΡΙΚΑΛΑ " ΜΥΛΟΣ ΞΩΤΙΚΩΝ "

Η Μαγεία των Χριστουγέννων Επιστρέφει... Σ’ έναν τόπο πραγματικά μαγικό... στην πόλη των Τρικάλων και στον παλιό "Μύλο Ματσόπουλου" ζωντανεύει με εντυπωσιακό τρόπο και φέτος η Μαγεία των Χριστουγέννων. Από το τέλος Νοεμβρίου και μέχρι τις αρχές Ιανουαρίου, τα παλιά φουγάρα παίρνουν μπροστά και σκορπίζουν απίστευτες μυρωδιές. Τα γρανάζια λαδώνονται, οι μηχανές επισκευάζονται και είναι έτοιμες για να φτιάξουν όσα περισσότερα παιχνίδια και γλυκά μπορούν. Ο "Μύλος των Ξωτικών" αποτελεί το πιο εντυπωσιακό παράδειγμα ανάπτυξης και λειτουργίας πολιτιστικής δράσης από Οργανισμό Τοπικής Αυτοδιοίκησης στον Ελλαδικό χώρο.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΡΟΜΗΣ

Συγκέντρωση και ώρα 05:45 αναχώρηση από πλατεία Ομονοίας για Ρίο – Αντίρριο – Ιτέα (στάση για ξεκούραση – καφεδάκι – τυρόπιτα). Συνεχίζουμε και μέσω Μπράλου παρακάμπτουμε την πόλη της Λαμίας και ανηφορίζουμε για τα όμορφα Τρίκαλα. Επίσκεψη στον Μύλο των Ξωτικών ένα υπέροχο χωριό, ζεστό και φιλόξενο όπου μικροί μεγάλοι ζούν την μαγεία των Χριστουγέννων και του Αη Βασίλη.

Ύστερα από 3 ώρες παραμονής στον Μύλο των Ξωτικών, αναχωρούμε για το κέντρο των Τρικάλων. Στον κεντρικό πεζόδρομο της πόλης, δίπλα στο Ληθαίο ποταμό, θα έχουμε ελεύθερο χρόνο στη διάθεσή μας να απολαύσουμε τις βόλτες, το φαγητό ή τον καφέ μας. Στην συνέχεια 17:00 συγκέντρωση και  αναχώρηση για επιστροφή στην πόλη μας με όμορφες Χριστουγεννιάτικες εικόνες!

 

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΜΥΛΟ ΤΩΝ ΞΩΤΙΚΩΝ...Φέτος για 9η χρονιά, το πιο παραμυθένιο χριστουγεννιάτικο χωριό ζωντανεύει στην Ελλάδα! Ο Αη Βασίλης και τα ξωτικά του ετοιμάζουν το μεγαλύτερο εργοστάσιο παραγωγής παιχνιδιών και γλυκισμάτων, στην πανέμορφη πόλη των Τρικάλων! Επέλεξαν ένα μαγικό τόπο…τον παλιό Μύλο Ματσόπουλου, ο οποίος πλέον λειτουργεί και ως μουσείο, δημιούργησαν ένα υπέροχο χωριό, ζεστό και φιλόξενο, και το μεταμόρφωσαν σε ένα παραμυθένιο «Μύλο των Ξωτικών»! Με τη συνηθισμένη δωρεάν είσοδο και τις περισσότερες – 13 για την ακρίβεια – δωρεάν δράσεις μέσα στον Μύλο. Αλλά, βγαίνοντας από το πάρκο, μπορεί ο καθένας να επισκεφθεί το Μουσείο Τσιτσάνη, να πεταχτεί δίπλα στο Τζαμί, να δει το δίδυμο οθωμανικό λουτρό, να βολτάρει στις όχθες του Ληθαίου, να περιηγηθεί στη γαλλική κεντρική πεζογέφυρα, να φωτογραφίσει τον μικρό καταρράκτη στη γέφυρα Ασκληπιού, να κάνει βόλτα στο Βαρούσι – την παραδοσιακή συνοικία – να διασκεδάσει στα “μανάβικα”, να παρακολουθήσει κάποια από τις εκδηλώσεις στο κέντρο της πόλης, να ανέβει στο Κάστρο, να βγάλει φωτογραφίες με φόντο τα Μετέωρα, να κοιτάξει τον Κόζιακα με τα δωρεάν κιάλια και… φυσικά, να φορά αθλητικά παπούτσια για όλα αυτά!».

Παρατήρηση! Το γραφείο διατηρεί το δικαίωμα αλλαγής του προγράμματος  χωρίς βέβαια παραλήψεις.