3 Ημέρες ΣΙΓΟΥΡΗ ΑΝΑΧ.
Αναχώρηση: 26/05/18
Επιστροφή:  28/05/18

 

"ΕΞΕΡΕΥΝΩΝΤΑΣ ΤΟΝ ΓΡΑΜΜΟ"

ΠΥΡΣΟΓΙΑΝΝΗ - ΚΟΤΥΛΗ - ΠΕΥΚΟΣ - ΠΑΡΚΟ ΕΘΝΙΚΗΣ ΣΥΜΦΙΛΙΩΣΗΣ 

ΝΕΣΤΟΡΙΟ - ΚΑΣΤΟΡΙΑ - ΠΡΕΣΠΕΣ

Ελάτε να ανακαλύψουμε τις ανοιξιάτικες ομορφιές του Γράμμου, ένα βουνό με γλυκιά αγριάδα και ανέγγιχτη φύση. Οι πλαγιές του καλύπτονται από πυκνά δάση με οξιές, έλατα και μαύρη πεύκη, που οριοθετούν ξέφωτα και αλπικά λιβάδια με χαμηλή βλάστηση. Ένας επίγειος παράδεισος για όσους αγαπούν  τη φύση και τις περιηγήσεις σε τόπους  και χωριά με ιστορία. Όλα αυτά συνδυάζονται άψογα με την διαμονή μας στο πολυτελές 4* AFKOS GRAMMOS HOTEL με θέα στον ποταμό Αλιάκμονα. Μια ιδιαίτερη ξεχωριστή απόδραση που θα αποζημιώσει με υπέροχες εικόνες όσους την επιλέξουν.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΡΟΜΗΣ

Ημέρα 1η: Συγκέντρωση και αναχώρηση ώρα 07:00 από Πλ. Ομονοίας για Ρίο – Αντίρριο – Ιόνια Οδό - Μπιζάνι. Στάση για το πρωινό μας καφεδάκι . Στην συνέχεια αναχώρηση για Κόνιτσα όπου θα έχουμε σύντομη στάση για φωτογραφίες στο περίφημο γεφύρι του Αώου πριν αρχίσουμε να ανηφορίζουμε ανάμεσα στον Σμόλικα και τον Γράμμο για το περίφημο Mαστοροχώρι της Πυρσόγιαννης. Εδώ θα κάνουμε στάση για το μεσημεριανό μας φαγητό και με την ευκαρία θα θαυμάσουμε την εξαιρετική Ηπειρώτικη αρχιτεκτονική στα σπίτια του οικισμού που είναι χτισμένα όλα με πέτρα και την τέχνη των φημισμένων χτιστάδων του χωριού. Επίσης θα δούμε τον ναό του Αγ. Γεωργίου και την όμορφη θέα στην γύρω περιοχή. Αργά το μεσημέρι αναχώρηση και ανηφορίζοντας αυτή τη φορά στις δυτικές πλαγιές του Βοΐου όρους, Θα περάσουμε από Πεντάλοφο – Τσοτύλι – Νεάπολη για να φτάσουμε στο Νεστόριο και το όμορφο ξεν/χείο μας. Άφιξη, τακτοποίηση, ξεκούραση και βόλτα στις δύο συνοικίες του Νεστόριου. Δείπνο, διαν/ση.

Ημέρα 2η: Πρωινό και ώρα 09:00 αναχώρηση για να εξερευνήσουμε τον Γράμμο ένα βουνό άγνωστο στους πολλούς με ανέγγιχτη φυσική ομορφιά με τα λιγοστά σχεδόν εγκαταλελειμμένα χωριά και το Μνημείο Εθνικής Συμφιλίωσης. Ένα από τα ωραιότερα βουνά της χώρας μας με αλπικά τοπία που μας ταξιδεύει στην νεότερη ιστορία μα, με πλούσια πανίδα και χλωρίδα και συμπεριλαμβάνεται στις περιοχές με την μεγαλύτερη οικολογική σημασία. Μετά από υπέροχη διαδρομή μιας ώρας περίπου και αφού δούμε το χωριό Πεύκο θα φτάσουμε στο μνημείο Εθνικής Συμφιλίωσης όπου θα ξεναγηθούμε στις διάφορες εκθέσεις , θα περπατήσουμε στο πάρκο, θα βγάλουμε φωτογραφίες και θα δούμε ένα ενδιαφέρον ντοκιμαντέρ. Εδώ θα παραμείνουμε και για μεσημεριανό φαγητό. Το απόγευμα επίσκεψη, βόλτα στην αρχοντική πόλη της Καστοριάς. Δείπνο, διαν/ση.

Ημέρα 3η: Πρωινό και ώρα 09:00 αναχώρηση για τις Πρέσπες. Επίσκεψη στην Μικρή Πρέσπα και το νησάκι του Αγ. Αχίλλειου. Ο μικρός οικισμός, η ερειπωμένη βασιλική, το μονοπάτι που διασχίζει το νησί είναι ξεχωριστές εικόνες. Η περιοχή δεν είναι μόνο ένα σπουδαίο οικοσύστημα αλλά και ένας τόπος φορτισμένος ενεργειακά. Οι εικόνες που εμφανίζονται ξαφνικά μέσα από την ομίχλη ξεπερνούν την φαντασία. Ψαράδες, νεροβούβαλοι, πελεκάνοι, εντυπωσιακά βουνά και δάση συνθέτουν την εικόνα. Τελικός προορισμός η Μεγάλη Πρέσπα και ο οικισμός των Ψαράδων όπου και θα γευματίσουμε. Ντόπιο τσίπουρο, γίγαντες Πρεσπών, τσιρόνια τηγανητά, γριβάδι με ντομάτα από την λίμνη, πέστροφες, φασολάδες είναι οι γεύσεις που μπορείτε να απολαύσετε. Αργά το μεσημέρι αναχώρηση για επιστροφή στην πόλη μας με ενδιάμεση στάση για καφέ.  

ΣΗΜΕΙΩΣΗ : Το πρόγραμμα μπορεί να τροποποιηθεί και να αλλάξει η σειρά των επισκέψεων χωρίς βέβαια παραλήψεις αν το κρίνει σκόπιμο το γραφείο για την καλύτερη εξυπηρέτηση των εκδρομέων.