3 Ημέρες
Αναχώρηση: 13/4/18
Επιστροφή:  15/4/18

Εβδομάδα μετά το Πάσχα

«Ο Άγνωστος Παράδεισος»

Γνωριμία με τα ΧΩΡΙΑ ΑΣΠΡΟΠΟΤΑΜΟΥ & ΧΩΡΙΑ ΑΡΓΙΘΕΑΣ 

Χωριά πνιγμένα στα έλατα και στα πλατάνια ίσως από τα λίγα μέρη που διατηρούν ανέπαφη τη φυσική ομορφιά των τοπίων. Ένα υπέροχο παζλ εικόνων...που περιμένει υπομονετικά να υψώσει το ανάστημά του...μια άλλη, ομορφότερη Ελβετία στην καρδιά της Ελλάδας με εικόνες άγνωστες στους περισσότερους. Ένα ταξίδι στις άγνωστες ορεινές περιοχές της χώρας μας που θα σας γεμίσει με εικόνες τόσο διαφορετικές μεταξύ τους, που θα σας κάνει να αναρωτιέστε αν όλα αυτά τα μέρη βρίσκονται, πράγματι στην όμορφη Ελλάδα μας! 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΡΟΜΗΣ

Ημέρα 1η : Συγκέντρωση και αναχώρηση ώρα 06:45π.μ. από Πλατεία Ομόνοια για Ρίο – Αντίρριο – Ιτέα. Στάση για το πρωινό μας καφεδάκι και συνεχίζουμε μέσω Πενήντα Ένα – Μπράλο για Λαμία, την οποία θα προσπεράσουμε και θα κατευθυνθούμε προς τον Δομοκό. Πριν το Δομοκό θα κάνουμε μία ακόμη σύντομη στάση για λίγη ξεκούραση πριν αναχωρήσουμε για τα χωριά της Αργιθέας σκαρφαλωμένα στις πλαγιές των Αγράφων που μόλις τα τελευταία χρόνια άρχισαν δειλά να μπαίνουν στον ταξιδιωτικό χάρτη για όσους αναζητούν παρθένους προορισμούς. Θα δούμε τα χωριά Δρακότρυπα, Μεσοβούνι – Ανθηρό διασχίζοντας τοπία εξαιρετικής ομορφιάς. Στο Ανθηρό που είναι κεφαλοχώρι του Δήμου Αργιθέας θα παραμείνουμε για φαγητό. Στην άκρη του χωριού η πηγή της Γκούρας ή το Μοναστήρι της Κοίμησης της Θεοτόκου (1χιλ) είναι ότι πρέπει για μια όμορφη βόλτα. Νωρίς το απόγευμα αναχώρηση για το ξεν/χείο μας και την γραφική Ελάτη. Τακτοποίηση, ελεύθερος χρόνος, διαν/ση.

Ημέρα 2ηΣήμερα η ημέρα είναι αφιερωμένη στη τόσο όμορφη πλην άγνωστη περιοχή του Ασπροποτάμου με την υπέροχη φύση και τους πετρόχτιστους οικισμούς. Μετά το πρωινό μας θα ανηφορίσουμε για τα Περτουλιώτικα Λειβάδια που θυμίζουν Ελβετικό τοπίο. Θα προσπεράσουμε το χωριό Περτούλι, το Νεραιδοχώρι, θα κάνουμε μια σύντομη στάση στην Αγία Παρασκευή για φωτογραφίες, θα περάσουμε από τα τρία ποτάμια, θα επισκεφτούμε τον πεστροφογγεννητικό σταθμό και το ναό του Τιμίου Σταυρού με τους 13 τρούλους στην Κρανιά. Θα πιούμε ένα καφεδάκι σε κάποιο χωριό. Θα φάμε το μεσημέρι στο Χαλίκι, θα κάνουμε τις βόλτες μας στην υπέροχη φύση και θα επιστρέψουμε το απόγευμα στο ξεν/χείο μας. Διαν/ση.

Ημέρα 3η : Πρωινό και ώρα 09:30π.μ. αναχώρηση μέσω καταπληκτικής (νέας) διαδρομής στα βουνά των Αγράφων για να φτάσουμε στα Θεοδωριαννά, ένα χωριό χτισμένο στα 950μ υψόμετρο σε μαγευτικό σκηνικό. Εδώ θα κάνουμε στάση για να δούμε τους περίφημους διπλούς καταρράκτες που σχηματίζονται από τον ποταμό Άσπρη Γκούρα (20 λεπτά περπάτημα). Βόλτες, φωτογραφίες και χρόνος για φαγητό. Νωρίς το απόγευμα αναχώρηση για επιστροφή στην πόλη μας με την απαραίτητη στάση για τον καφέ μας κάπου στην διαδρομή.

ΤΕΛΟΣ ΕΚΔΡΟΜΗΣ

Παρατήρηση! Το γραφείο διατηρεί το δικαίωμα αλλαγής του προγράμματος εφόσον κριθεί απαραίτητο προς όφελος  των ταξιδιωτών χωρίς παραλείψεις