4 Ημερη ΣΙΓΟΥΡΗ ΑΝΑΧ
Αναχώρηση: 6/04/18
Επιστροφή:  9/04/18

 

Στις Ανοιξιάτικες Ομορφιές της Πελοποννήσου

ΛΑΚΩΝΙΚΗ & ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΗ ΜΑΝΗ

ΜΟΝΕΜΒΑΣΙΑ - ΑΡΕΟΠΟΛΗ - ΣΠΗΛΑΙΑ ΔΙΡΟΥ - ΒΑΘΕΙΑ - ΓΕΡΟΛΙΜΕΝΑ - ΚΑΡΔΑΜΥΛΙ - ΚΑΛΑΜΑΤΑ

Σημαντικά μνημεία, μοναδικοί οικισμοί, γραφικές πόλεις και γοητευτικά κάστρα, αλλά και φυσικές ομορφιές, όπως βουνά και δάση, πανέμορφες παραλίες με βραχώδεις και δαντελωτές ακτές, κάνουν την Πελοπόννησο μια περιοχή που αποτελεί ιδανικό προορισμό ιδιαίτερα την περίοδο του Πάσχα. Οι ανθισμένες βουκαμβίλιες και το φεγγάρι που παίζει με την θάλασσα, συμπληρώνει το γλυκά μελαγχολικό συναίσθημα που αναδύει η ατμόσφαιρα. Η προσωπική φροντίδα του γραφείου μας και οι καλές υπηρεσίες του ξεν/χείου 3* SUP BELLE HELENE στην πανέμορφη ‘γη των Θεών’ όπως αποκαλείται το Γύθειο αποτελούν σημαντικά κίνητρα για να επιλέξετε αυτό το πακέτο.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΡΟΜΗΣ

Ημέρα 1η 6/4: Συγκέντρωση και αναχώρηση ώρα 06:30 πρωινή για Αίγιο – Κόρινθο – Εθνική οδό Κορίνθου Τριπόλεως. Στο Σπαθοβούνι θα κάνουμε μία στάση για το καφεδάκι μας και συνεχίζουμε προσπερνώντας τη Τρίπολη και τη Σπάρτη για την Καστροπολιτεία της Μονεμβασιάς. Άφιξη , χρόνος για επίσκεψη και περίπατο στο κάστρο και τα σοκάκια. Μπορούμε να δούμε την εκκλησία του Ελκόμενου Χριστού , το αρχαιολογικό μουσείο ή να ανέβουμε ως την κορυφή του Κάστρου απ’ όπου η θέα είναι μαγική. Χρόνος και για φαγητό. Αργά το μεσημέρι αναχώρηση για το ξενοδοχείο μας. Τακτοποίηση , λίγη ξεκούραση και το βραδάκι βόλτα για καφέ και παρακολούθηση της περιφοράς του επιταφίου στο Γύθειο. Δείπνο., διαν/ση.

Ημέρα 2η 7/4: Πρωινό και ώρα 09:30 αναχώρηση για το σημαντικότερο λιμνοσπήλαιο της χώρας μας, γνωστό σε όλους ως Σπήλαια Δυρού. Εδώ με βάρκες όσοι θέλουν (έξοδα εξ ιδίων) μπορούν να περιηγηθούν στα σπήλαια με τους υπέροχους σχηματισμούς από σταλακτίτες και σταλαγμίτες. Επίσης μπορούμε να δούμε το πολύ ενδιαφέρον μουσείο με ευρήματα του σπηλαίου. Συνεχίζουμε με επίσκεψη στο πιο αντιπροσωπευτικό και πιο γνωστό χωριό της Μάνης τη Βάθεια, με τους πύργους και τα πλακόστρωτα σοκάκια. Χρόνος για βόλτα και φωτογραφίες. Το μεσημεράκι θα βρεθούμε στο γραφικό Γερολιμένα για φαγητό και νωρίς το απόγευμα επιστροφή στο ξενοδοχείο μας, ξεκούραση. Το βράδυ παρακολούθηση της Αναστάσιμης λειτουργίας στο χωριό και ακολουθεί το Αναστάσιμο δείπνο μας με τσούγκρισμα αυγών, ανταλλαγές ευχών και γλέντι. Διαν/ση.

Ημέρα 3η 8/4: « ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ » Τεμπελιάστε, απολαύστε το πρωινό σας, κάντε μία βόλτα στην υπέροχη παραλία, παρακολουθείστε το ψήσιμο του οβελία. Νωρίς το μεσημεράκι απολαύστε το ουζάκι με μεζεδάκια και ακολουθεί το πλούσιο πασχαλινό μας γεύμα και γλέντι μετά μουσικής. Το απόγευμα είναι αφιερωμένο στο οικονομικό – διοικητικό κέντρο της Μάνης και πατρίδα των Μαυρομιχαλαίων, την γραφική Αρεόπολη με τους πύργους και τις εκκλησίες. Χρόνος για βόλτα , καφέ, φωτογραφίες. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας, διαν/ση.

Ημέρα 4η 9/4: Πρωινό και ώρα 09:30 αναχώρηση για την Μεσσηνιακή ή Δυτική Μάνη όπου θα δούμε στην διαδρομή μας το όμορφο χωριό Οίτυλο, τη Στούπα και θα βρεθούμε στη Καρδαμύλη που είναι ένα από τα πιο αντιπροσωπευτικά χωριά της Μεσσηνιακής Μάνης. Χρόνος για βόλτες, φωτογραφίες, καφέ. Το μεσημέρι θα βρεθούμε στην όμορφη Μεσσηνιακή πρωτεύουσα τη πόλη της Καλαμάτας. Σύντομη πανοραμική περιήγηση, επίσκεψη στην Υπαπαντή και χρόνος για φαγητό. Νωρίς το απόγευμα αναχώρηση για επιστροφή στη πόλη μας με ενδιάμεση στάση για καφέ και ξεκούραση.

ΤΕΛΟΣ ΕΚΔΡΟΜΗΣ

ΣΗΜΕΙΩΣΗ : Το πρόγραμμα μπορεί να τροποποιηθεί και να αλλάξει η σειρά των επισκέψεων χωρίς βέβαια παραλήψεις αν το κρίνει σκόπιμο το γραφείο για την καλύτερη εξυπηρέτηση των εκδρομέων.