4ήμερη (ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ)
Αναχώρηση: 28/4/18
Επιστροφή:  01/05/18

 

ΕΞΕΡΕΥΝΗΣΗ ΤΗΣ ΚΟΙΛΑΔΑΣ ΤΟΥ ΝΕΣΤΟΥ & ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΡΟΔΟΠΗΣ

ΤΟΞΟΤΕΣ - ΛΙΒΙΕΡΑ - ΚΟΜΝΗΝΑ - ΣΤΑΥΡΟΥΠΟΛΗ - ΠΑΡΑΝΕΣΤΙ - ΦΡΑΓΜΑ ΘΗΣΑΥΡΟΥ

ΣΠΗΛΑΙΟ ΠΗΓΩΝ ΑΓΓΙΤΗ - ΔΡΑΜΑ - ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ ΦΙΛΙΠΠΩΝ

Ελάτε να γνωρίσουμε τοπία όπου η συνάντηση της ζωής με την ομορφιά βρίσκει την αποθέωσή της στον επίγειο παράδεισο της φύσης . Η μυθολογία ήθελε τα απέραντα δάση κατά μήκος του ποταμού Νέστου καταφύγιο του Ορφέα και χώρο των Ορφικών μυστηρίων. Σήμερα η κιθάρα του αρχαίου σπουδαίου μουσικού δεν συγκινεί τη φύση, αλλά η φύση συγκλονίζει τον επισκέπτη με την εξαίσια μουσική της. Ενα από τα τελευταία καταφύγια άγριας ζωής ο Νέστος, πάμπλουτος σε είδη της χλωρίδας και της πανίδας, συγκαταλέγεται ανάμεσα στους πέντε σημαντικότερους βιότοπους της Ευρώπης. Σας καλούμε λοιπόν να τον εξερευνήσετε μαζί μας συνδυάζοντας αυτή την ταξιδιωτική εμπειρία με τα υπέροχα μέρη της Δυτικής Ροδόπης όπου σε αυτή τη γωνιά της Ελλάδας θα νιώσετε κι εσείς τη μυστηριακή ατμόσφαιρα της Ανατολής να μπλέκεται με την ιστορία και τις παραδόσεις και όλα μαζί να στροβιλίζονται σε ένα μοναδικό φυσικό περιβάλλον.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΡΟΜΗΣ

Ημέρα 1η : Συγκέντρωση και αναχώρηση ώρα 06:00π.μ. από πλατεία Ομόνοια για Ρίο – Αντίρριο - Ιόνια οδό – Μπιζάνι όπου θα κάνουμε στάση για καφέ, Συνεχίζουμε μέσω Εγνατίας οδού για να διασχίσουμε την ραχοκοκαλιά της Πίνδου και να βρεθούμε στην Ημαθία όπου στο ύψος του Πλάτανου θα κάνουμε άλλη μία σύντομη στάση καθ’ οδόν. Κατόπιν θα παρακάμψουμε την πόλη της Θεσσαλονίκης και πάντα μέσω Εγνατίας οδού θα βρεθούμε αργά το μεσημέρι στη πόλη της Καβάλας. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας, χρόνος για φαγητό, ξεκούραση. Το απογευματάκι στη διάθεση σας να εξερευνήσετε την πόλη της Καβάλας. Δείπνο, διαν/ση.

Ημέρα 2η : Πρωινό και αναχώρηση ώρα 08:00π.μ με τη συνοδεία του ξεναγού μας να εξερευνήσουμε μία πολύ όμορφη περιοχή, την περίφημη Κοιλάδα του Νέστου που μέχρι πρόσφατα ο μόνος τρόπος για να τη δει κανείς ήταν να την διασχίσει με το τρένο. Σήμερα υπάρχει ασφαλτοστρωμένος δρόμος τον οποίον εμείς θα ακολουθήσουμε για να βρεθούμε στα περίφημα Νεστοχώρια. Θα περάσουμε από τους Τοξότες και από εκεί θα αρχίσουμε να μπαίνουμε σιγά σιγά στην Κοιλάδα του Νέστου, τοπίο εξαιρετικού κάλλους με πλούσια και σπάνια χλωρίδα και πανίδα. Θα δούμε τα εγκαταλειμμένα χωριά Ίμερα – Λιβιερά – Κρωμνικό και θα σταματήσουμε σε κάποιο σημείο για να απολαύσουμε την υπέροχη θέα και τους μαιανδρισμούς του Νέστου. Θα περάσουμε από τα Κομνηνά όπου έχουν βρεθεί Μακεδονικοί τάφοι και θα φτάσουμε στη Σταυρούπολη έχοντας διασχίσει και απολαύσει τοπία εκπληκτικής ομορφιάς στα στενά του Νέστου. Στη Σταυρούπολη που βρίσκεται στις παρυφές της Ροδόπης, θα κάνουμε στάση να ξεκουραστούμε και να απολαύσουμε ένα καφεδάκι στην πλατεία με τα πλατάνια και όσοι μπορούν και το επιθυμούν να επισκεφθούν το λαογραφικό μουσείο, πριν συνεχίσουμε μέσω μιας επίσης όμορφης διαδρομής για το Παρανέστι της Δράμας όπου θα επισκεφθούμε το πολύ ενδιαφέρον μουσείο Φυσικής Ιστορίας Ροδόπης και θα φάμε. Στη συνέχεια ακολουθώντας μία παραποτάμια διαδρομή ανάμεσα σε κατάφυτες πλαγιές θα περάσουμε το φράγμα της Πλατανόβρυσης και θα δούμε το μεγαλύτερο φράγμα των Βαλκανίων , και τα δύο στο Νέστο ποταμό, στον Θησαυρό. Ένα υπερσύγχρονο φράγμα με ιδιαίτερα τεχνικά χαρακτηριστικά και εντυπωσιακές εικόνες της τεχνητής λίμνης. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας αργά το απόγευμα γεμάτοι από τις εικόνες εκπληκτικής ομορφιάς που συναντήσαμε σήμερα. Ξεκούραση, δείπνο, διαν/ση.

Παρατήρηση! Σας ενημερώνουμε ότι ενδέχεται να γίνει τροποποίηση του προγράμματος και της διαδρομής της 2ης ημέρας ανάλογα τις συνθήκες του οδικού δικτύου.

Ημέρα 3η : Πρωινό και ώρα 09:00π.μ. αναχώρηση για τον σημαντικό αρχαιολογικό χώρο των Φιλίππων τον σημαντικότερο της Ανατολικής Μακεδονίας και από τους σημαντικότερους της Ελλάδας, φέρει το όνομα του Φιλίππου του Β’ , πατέρα του Μ. Αλεξάνδρου και περιλαμβάνεται στον κατάλογο Παγκόσμιας Πολιτιστικής κληρονομιάς της Unesco. Επίσκεψη , ξενάγηση στα σημαντικότερα αξιοθέατα (Βασιλική , Φυλακή Αποστόλου Παύλου, θέατρο, μουσείο κ.α. Θα συνεχίσουμε προσπερνώντας την πόλη της Δράμας για το σπήλαιο των πηγών Αγγίτη (Μααρά) το μεγαλύτερο ποτάμιο σπήλαιο του κόσμου με εντυπωσιακούς σταλακτίτες. Η πορεία μέσα στο σπήλαιο γίνεται πάνω σε ένα πεζόδρομο που διασχίζει κατά μήκος αντίθετα με την ροή του ποταμού. Μετά την επίσκεψή μας θα πάμε στην όμορφη πόλη της Δράμας όπου θα έχουμε χρόνο για βόλτα στο Πάρκο και τις πηγές της Αγίας Βαρβάρας και φαγητό. Το απόγευμα επιστροφή στο ξεν/χείο μας, διαν/ση.

Ημέρα 4η: Πρωινό και ώρα 09:30 αναχώρηση μέσω Εγνατίας οδού για την πόλη της Βέροιας όπου θα έχουμε στάση για βόλτα και μεσημεριανό φαγητό. Αργά το μεσημέρι αναχώρηση για επιστροφή στην πόλη μας με ενδιάμεση στάση για καφέ και ξεκούραση.

 Παρατήρηση! Το γραφείο διατηρεί το δικαίωμα αλλαγής του προγράμματος  χωρίς βέβαια παραλήψεις.