3 Ημέρες ΑΠΟΚΡΙΕΣ
Αναχώρηση: 17/02/18
Επιστροφή:  19/02/18

 

ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ ΚΟΖΑΝΗΣ

ΕΛΛΗΝΙΚΟ (ΜΟΥΣΕΙΟ ΜΟΝΤΕΡΝΑΣ ΤΕΧΝΗΣ)

ΒΥΖΑΝΤΙΝΑ ΜΝΗΜΕΙΑ ΑΡΤΑΣ - ΙΩΑΝΝΙΝΑ

 

Ελάτε να αποδράσουμε στο «σταυροδρόμι» της Ηπείρου το γραφικό Μέτσοβο με τις κεραμιδένιες στέγες και τα ξύλινα χαγιάτια, να παρακολουθήσουμε την περίφημη Κοζανίτικη Αποκριά, με ξεχωριστό παραδοσιακό χρώμα που αποτελεί κορυφαίο πολιτιστικό γεγονός και που κρατάει ένα έθιμο ζωντανό από γενιά σε γενιά, έχοντας ως βασικό του πυρήνα το Φανό και τα τραγούδια της προφορικής και γραπτής παράδοσης και να επισκεφθούμε σημαντικά αξιοθέατα και μνημεία κάνοντας το 3ήμερο αυτό ως μια μοναδική επιλογή απόδρασης από την καθημερινότητά μας!!!

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΡΟΜΗΣ

Ημέρα 1η Συγκέντρωση και αναχώρηση ώρα 07:30 για Ρίο – Αντίριο – Ιόνια οδό – Άρτα. Στάση για καφέ στους πεζόδρομους και επίσκεψη στα Βυζαντινά μνημεία της Παρηγορίτισσας και της Αγίας Θεοδώρας. Συνεχίζουμε για την πρωτεύουσα της Ηπείρου την όμορφη πόλη των Ιωαννίνων. Χρόνος για βόλτα στο Κάστρο, το Νησί και την αγορά. Φαγητό. Το απογευματάκι αναχώρηση για το Μέτσοβο και το ξεν/χείο μας. Τακτοποίηση, ξεκούραση. Το βράδυ δείπνο, διασκέδαση σε ταβέρνα για να αποχαιρετήσουμε ευχάριστα την Αποκριά. Διαν/ση.

Ημέρα 2η: Πρωινό και ελεύθερος χρόνος να ανακαλύψετε τα αξιοθέατα και τις ομορφιές του κοσμοπολίτικου αλλά ταυτόχρονα παραδοσιακού οικισμού. Μπορείτε να επισκεφθείτε το αρχοντικό και την Πινακοθήκη Τοσίτσα, την Αγία Παρασκευή , να περιπλανηθείτε στα σοκάκια και να επισκεφθείτε τα καταστήματα για αγορές σουβενίρ και παραδοσιακών προϊόντων. Το μεσημέρι αναχώρηση για την πόλη της Κοζάνης όπου θα παραμείνουμε έως αργά το απόγευμα για να παρακολουθήσουμε το καρναβάλι και τα τοπικά έθιμα που αναβιώνουν στην πόλη τα τελευταία χρόνια και που έλκουν την καταγωγή τους από τις Διονυσιακές τελετές με την παρέλαση αρμάτων, τους φανούς, γλέντι , χορός και σκωπτικά τραγούδια γύρω από τους φανούς. Επιστροφή το βράδυ στο ξεν/χείο μας, διαν/ση.

Ημέρα 3η: Πρωινό και ώρα 09:30 αναχώρηση για το Ελληνικό και το πολύ ενδιαφέρον Μουσείο Μοντέρνας Τέχνης Θεόδωρος Παπαγιάννης με εξαιρετικά και ανεκτίμητα έργα τέχνης. Επίσκεψη, ξενάγηση και κατόπιν θα έχουμε το καθιερωμένο μας Πικ Νικ με νηστίσιμα, λαγάνες και ουζάκι… Αναχώρηση για το Μενίδι που είναι γνωστό για τα θαλασσινά του. Εδώ θα έχουμε χρόνο για καφέ ή θαλασσινά και αργά το απόγευμα αναχώρηση για επιστροφή στην πόλη μας.

 ΤΕΛΟΣ ΕΚΔΡΟΜΗΣ

ΣΗΜΕΙΩΣΗ : Το πρόγραμμα μπορεί να τροποποιηθεί και να αλλάξει η σειρά των επισκέψεων χωρίς βέβαια παραλήψεις αν το κρίνει σκόπιμο το γραφείο για την καλύτερη εξυπηρέτηση των εκδρομέων.