9 Ημέρες ΣΙΓΟΥΡΗ ΑΝΑΧ.
Αναχώρηση: 27/05/18
Επιστροφή:  04/06/18

 

Συνεχίζοντας την γνωριμία μας με τα διαμάντια από το στέμμα των Δωδεκανήσων

ΚΩ - ΚΑΛΥΜΝΟ - ΝΙΣΥΡΟΣ - ΛΕΡΟΣ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΡΟΜΗΣ

Μετά απο την περσινή μας διπλή απόδραση και γνωριμία με τα υπέροχα διαμάντια των Δωδεκαννήσων Ρόδο - Σύμη - Χάλκη - Τήλο - Καστελόριζο συνεχίζουμε και φέτος την περιήγησή μας με τα υπόλοιπα μαργαριτάρια από το πολύτιμο περιδέραιο των Δωδεκαννήσων όπου λικνίζονται στα κρυστάλλινα νερά του Αιγαίου και μαγεύουν τον επισκέπτη με τα ανυπέρβλητα φυσικά τοπία, τις μαγευτικές παραλίες, την πλούσια πολιτιστική κληρονομιά και τον παραδοσιακό τρόπο ζωής. Ένα πλούσιο ταξίδι εμπειριών & μοναδικών εικόνων της Ελληνικής ομορφιάς που δεν πρέπει να χάσετε!!!

ΚΩΣ : Στην άκρη των Δωδεκανήσων, μια πανδαισία συναισθημάτων, εμπειριών και συγκινήσεων. Θεραπεία για την ψυχή, το σώμα και το βλέμμα. Στην Κω θα συναντήσετε ψηλόλιγνους φοίνικες, απέραντες αμμουδερές παραλίες και ιστορικά αξιοθέατα από διαφορετικές περιόδους και εποχές: αρχαιοελληνικά, ενετικά και οθωμανικά σε μια αρμονική συνύπαρξη. Το νησί, όπου γεννήθηκε ο Ιπποκράτης, ο σημαντικότερος γιατρός της αρχαίας Ελλάδας.  Mερόπη, Νυμφαία, Καρύς, Κως: όποιο από τα ονόματα, που του χάρισαν οι αιώνες και αν διαλέξετε, αυτό το εξωτικό νησί του Αιγαίου θα γραφτεί με ανεξίτηλα γράμματα στο ημερολόγιο των αναμνησεών σας

ΚΑΛΥΜΝΟΣ : Πατρίδα των φημισμένων σφουγγαράδων η περιπετειώδης Κάλυμνος ανυπομονεί να σας αποκαλύψει τα μυστικά της. Ένας σπάνιος θησαυρός, ένα κομμάτι της αυθεντικής ψυχής της Ελλάδας που πρέπει οπωσδήποτε να ανακαλύψετε. Η Κάλυμνος δεν είναι σαν τα άλλα νησιά. Είναι μερικά τετραγωνικά στεριάς που κρατούν ακόμα το απόκοσμο και συνάμα οικείο περιβάλλον του βυθού. Κι ας αναδύθηκε από αυτόν χιλιάδες χρόνια πριν με τη βοήθεια της Σελήνης και του Δήλιου Απόλλωνα.

ΝΙΣΥΡΟΣ : Το νησί με την απόκοσμη ομορφιά. Ό,τι έχετε φανταστεί για τα νησιά του Αιγαίου των δεκαετιών του ’60 και του ’70 είναι ζωντανό εδώ: αυθεντικά χωριά, παραδοσιακά καφενεία, εκκλησάκια θεμελιωμένα στους βράχους, πλατείες για ουζάκι και μεζέ, ξερολιθιές και μονοπάτια. Όλα αυτά, μαζί με την απόκοσμη ηφαιστειακή ομορφιά της. με ρετρό χαρακτήρα και σεληνιακά τοπία στο νησί–ηφαίστειο των Δωδεκανήσων.

ΛΕΡΟΣ : Γεμάτη δύναμη και λυρισμό, με σεβασμό στη φύση, την παράδοση και τον άνθρωπο, η Λέρος είναι ο τόπος που για αιώνες ανθίζει η ομορφιά. Αυτή τη γωνιά της αιγιοπελαγίτικης γης, όπου το τραγούδι και ο ρυθμός, ο ήλιος και η θάλασσα συνυπάρχουν αρμονικά, διάλεξε η θέα Άρτεμις να χτίσει το θρόνο της. Και οι άνθρωποι έχτισαν κάστρα, ναούς, μοναστήρια και σπίτια που σέβονται το φυσικό περιβάλλον και την ιστορική μνήμη διατηρώντας αλώβητη την ιδιαίτερη φυσιογνωμία τους ανάμεσα στα νησιά των Δωδεκανήσων.

Ημέρα 1η 27/5: Συγκέντρωση και αναχώρηση από Πάτρα ώρα 13:15 για το λιμάνι του Πειραιά. Άφιξη, επιβίβαση, τακτοποίηση στις καμπίνες και 18:00 απόπλους για Κω. Διαν/ση εν πλω.

Ημέρα 2η 28/5:  ΞΕΝΑΓΗΣΗ ΠΟΛΗΣ - ΑΣΚΛΗΠΙΕΙΟ Άφιξη νωρίς το πρωί στο νησί του Ιπποκράτη. Αποβίβαση , μεταφορά στο ξενοδοχείο όπου θα αφήσουμε τις αποσκευές μας και θα πάρουμε πρωινό για να ξεκινήσουμε στη συνέχεια με την ξεναγό μας τη γνωριμία μας με τη πόλη και πρωτεύουσα της Κω. Θα δούμε το Ιερό του Ηρακλή, την Αγορά, τον Πλάτανο, τον Ιπποκράτη, το Στάδιο, την Οικία αρπαγής της Ευρώπης, το Ρωμαικό Ωδείο, το κάστρο Ιπποτών κ.λ.π. πριν αναχωρήσουμε για το Ασκληπιείο (το σημαντικότερο ίσως της Αρχαίας Ελλάδας) όπου θα ξεναγηθούμε στους χώρους της διαμονής , στα ιατρεία, στο ναό του Ασκληπιού κ.λ.π. Το μεσημέρι τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας, ξεκούραση και το απόγευμα σας ελεύθερο για βόλτες ώστε να ανακαλύψετε τις ομορφιές της πόλης της Κω ή για μπάνιο. Διαν/ση.

Ημέρα 3η 29/5: ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΗ ΚΑΛΥΜΝΟ Πρωινό και ώρα 07:45 αναχώρηση για το Μαστιχάρι απ όπου θα πάρουμε το ferry boat 09:00π.μ. για το νησί των σφουγγαράδων, την όμορφη Κάλυμνο. Άφιξη και με τοπικό λεωφορείο θα κάνουμε περιήγηση στο νησί (διάρκεια 3,5 ώρες περίπου) . Θα κατευθυνθούμε δυτικά για να βρεθούμε στο Βαθύ και το λιμανάκι της Ρίνα με το φιόρδ όπου θα έχουμε στάση για καφέ. Θα συνεχίσουμε δυτικά κάνοντας κυκλική διαδρομή στο νησί για το Καστέλι όπου απέναντι ακριβώς είναι το νησί της Τελένδου. Στάση για φωτογραφίες και συνεχίζουμε για Μασούρι, Μυρτιές, Πάνορμο και το μοναστήρι του Αγίου Σάββα απ’ όπου η πανοραμική θέα προς όλο το νησί είναι εκπληκτική. Επίσκεψη, φωτογραφίες. Στη συνέχεια θα επιστρέψουμε στη Πόθια λιμάνι και πρωτεούσα του νησιού όπου θα έχουμε χρόνο περίπου 3 ώρες στη διάθεση μας για βόλτα, επίσκεψη για όποιον θέλει στο Αρχαιολογικό και το ενδιαφέρον Ναυτικό μουσείο, αγορές αναμνηστικών και φαγητό. Ώρα 17:00μ.μ. αναχώρηση για επιστροφή στη Κω. Μεταφορά στο ξενοδοχείο μας, ξεκούραση , βράδυ ελεύθερο, διαν/ση.

Ημέρα 4η 30/5: ΓΥΡΟΣ ΚΩ Πρωινό και ώρα 10:00π.μ. αναχώρηση για να γνωρίσουμε το νησί της Κω. Θα το διασχίσουμε κατά μήκος και θα δούμε το Τιγκάκι, το Πύλι όπου θα έχουμε στάση για βόλτα και φωτογραφίες, την Αντιμάχεια όπου θα σταματήσουμε για επίσκεψη στο παραδοσιακό σπίτι και τον μύλο. Θα συνεχίσουμε με επίσκεψη σε μία παραδοσιακή μελισσοκομία για να δούμε τον τρόπο παραγωγής του μελιού και θα βρεθούμε στη Κέφαλο στο νοτιοδυτικό άκρο του νησιού. Εδώ θα έχουμε χρόνο για μπάνιο και φαγητό. Το απόγευμα βόλτα και καφεδάκι στο ορεινό παραδοσιακό χωριό Ζία και επιστροφή στο ξενοδοχείο μας, ξεκούραση. Για το βράδυ προαιρετικά (έξοδα εξ ιδίων) φαγητό και διασκέδαση σε ταβέρνα. Διαν/ση .

Ημέρα 5η 31/5: ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΗ ΝΙΣΥΡΟ Πρωινό και ώρα 07:30π.μ. αναχώρηση για Καρδάμαινα απ΄όπου θα πάρουμε το ferry boat ώρα 09:00π.μ. για τη γραφική Νίσυρο. Άφιξη , μεταφορά με τοπικό λεωφορείο (έξοδα εξ ιδίων) για επίσκεψη στο ηφαίστειο, το Εμπορειό και τα Νικιά με το ηφαιστειλογικό μουσείο μοναδικό στην Ελλάδα και την Ανατολική Μεσόγειο. Οικισμοί γραφικοί με όμορφα στενά δρομάκια και ιδιότυπη αρχιτεκτονική. Στη συνέχεια θα επιστρέψουμε στο Μανδράκι, τον μεγαλύτερο οικισμό και λιμάνι του νησιού με τα χρωματιστά σπίτια , τα ξύλινα μπαλκόνια και το Ενετικό κάστρο. Εδώ θα έχουμε χρόνο για βόλτες , φωτογραφίες, φαγητό. Ώρα 15:30μ.μ. αναχώρηση με το ferry boat για Καρδάμαινα και επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Απόγευμα – βράδυ ελεύθερο, διαν/ση.

Ημέρα 6η 1/6 : ΚΩ – ΛΕΡΟ - ΛΑΚΚΙ Πρωινό και μεταφορά στο λιμάνι για να πάρουμε το Καταμαράν για τη Λέρο, ένα ακόμη πετράδι της Δωδεκανήσου. Θα φτάσουμε στην Αγ. Μαρίνα , δεύτερο λιμάι της Λέρου, μεταφορά με λεωφορείο στα Άλιντα την πιο εξελιγμένη τουριστικά περιοχή του νησιού όπου βρίεσκεται το ξεν/χείο μας. Τακτοποίηση , χρόνος για μπάνιο , φαγητό, ξεκούραση. Το βραδάκι θα πάμε στο Λακκί, από τα μεγαλύτερα φυσικά λιμάνια της Μεσογείου με το ιδιαίτερο ξεχωριστό χρώμα, εντυπωσιακά κτίρια ιδιόμορφης αρχιτεκτονικής , σχεδιασμένα και χτισμένα από τους Ιταλούς την περιοδο του Μεσοπολέμου. Παραμονή για βόλτα και φαγητό , επιστροφή στο ξενοδοχείο μας το βράδυ, διαν/ση.

Ημέρα 7η: ΓΥΡΟΣ ΛΕΡΟΥ (Αγ. Ισίδωρος – Μέρικα – Κάστρο – Παντέλι) Πρωινό και αναχώρηση για να γνωρίσουμε το νησί της Λέρου, όσο μας επιτρέπει το οδικό δίκτυο. Θα ξεκινήσουμε από τον Άγιο Ισίδωρο στην περιοχή της Καμάρας από τα πιο χαρακτηριστικά αξιοθέατα της Λέρου. Θα συνεχίσουμε μέσω του περιφεριακού της Γούρνας για το Λακί – Μερικιά όπου θα επισκευθούμε το Πολεμικό μουσείο με πολλές ενδιαφέρουσες πληροφορίες για την ιστορία και την μάχη της Λέρου και θα δούμε μια προβολή σχετικά με αυτό. Στην συνέχεια θα πάμε στο Κάστρο της Λέρου μέσα στο οποίο υπάρχει το θρησκευτικό μουσείο η Παναγία του Κάστρου και φυσικά υπέροχη θέα προς διάφορα σημεία της Λέρου (Πλάτανος – Αγ. Μαρίνα). Ακολουθεί μπάνιο, φαγητό στο γραφικό ψαροχώρι Παντέλι και επιστροφή νωρίς το απόγευμα στο ξεν/χείο μας. Ξεκούραση, απογευματινό μπάνιο, βόλτα, διαν/ση.

Ημέρα 8η: Πρωινό και έχετε χρόνο για μια τελευταία βουτιά. Ετοιμάστε τις βαλίτσες σας και ώρα 12:30 αδειάζουμε δωμάτια. Αφήνουμε τις αποσκευές στο ξεν/χείο. Ώρα 13:00 θα μας πάρει το λεωφορείο και θα μας πάει στην Αγία Μαρίνα – Πλάτανο. Εδώ θα έχουμε χρόνο για βόλτες, αγορές αναμνσητικών, φωτογραφίες, φαγητό. Το απόγευμα 18:45 θα αναχωρήσουμε για το Λακί όπου θα έχουμε χρόνο για μια τελευταία βόλτα και φαγητό. Γύρω στις 10:00 το βράδυ θα παραλάβουμε τις βαλίτσες μας, επιβίβαση στο πλοίο της Blue Star, τακτοποίηση στις καμπίνες και απόπλους για Πειραιά. Διαν/ση εν πλω .

Ημέρα 9η: Άφιξη το πρωί περίπου 08:05 στο λιμάνι του Πειραιά. Αποβίβαση από το πλοίο, επιβίβαση στο πούλμαν και αναχώρηση για επιστροφή στην πόλη μας με ενδιάμεση στάση για καφέ, γεμάτοι με τις εκπληκτικής ομορφιάς εικόνες των ξεχωριστών νησιών που επισκευθήκαμε.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ : Το πρόγραμμα μπορεί να τροποποιηθεί και να αλλάξει η σειρά των επισκέψεων χωρίς βέβαια παραλήψεις αν το κρίνει σκόπιμο το γραφείο για την καλύτερη εξυπηρέτηση των εκδρομέων.