2 Ημέρες
Αναχώρηση: 14/4/18
Επιστροφή:  15/4/18

Φυσιολατρική εξόρμηση στην ΟΙΤΗ & τα ΒΑΡΔΟΥΣΙΑ
ΦΡΑΓΜΑ ΜΟΡΝΟΥ -  ΛΙΔΩΡΙΚΙ - ΠΑΥΛΙΑΝΗ – ΑΓ. ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ (ΜΟΥΣΟΥΝΙΤΣΑ)

Ελάτε να γνωρίσουμε τα υπέροχα γαλήνια χωριά που φωλιάζουν στο ορεινό τρίγωνο της Φωκίδας που θα σας εκπλήξουν με τις μοναδικές εικόνες της φύσης, της παράδοσης και της φιλοξενίας των ντόπιων.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΡΟΜΗΣ

Ημέρα 1η : Συγκέντρωση και αναχώρηση ώρα 07:00 πρωινή για Ρίο – Αντίρριο – Ναύπακτο – Φράγμα Μόρνου. Ολιγόλεπτη στάση να δούμε το φράγμα το οποίο δημιουργήθηκε για την υδροδότηση της Αθήνας. Συνεχίζουμε για το κεφαλοχώρι Λιδωρίκι στους πρόποδες της Γκιώνας που επι Τουρκοκρατίας υπήρξε κέντρο της κλεφτουριάς και επι Γερμανικής κατοχής κέντρο Εθνικής Αντίστασης. Θα κάνουμε στάση για σύντομη επίσκεψη και καφεδάκι. Στην συνέχεια περνώντας τα χωριά Μαλανδρίνο, Βουνιχώρα, Αγ. Ευθυμία και την Άμφισσα, θα ανηφορίσουμε στο Πενήντα Ένα για να βρεθούμε νωρίς το μεσημέρι στις δασωμένες πλαγιές της Οίτης και την όμορφη Παύλιανη στα 1.000μ υψόμετρο όπου θα έχουμε χρόνο για βόλτες και φαγητό. Νωρίς το απόγευμα αναχώρηση για το όμορφο χωριό του Αθανάσιου Διάκου γνωστή και ως Μουσουνίτσα στα Βαρδούσια όρη όπου και θα διαν/σουμε. Τακτοποίηση στο ξεν/χείο μας, ξεκούραση, δείπνο, διαν/ση.

Ημέρα 2η : Πρωινό και ελεύθερος χρόνος για βόλτες στο χωριό και την υπέροχη φύση στην γύρω περιοχή. Επίσης επίσκεψη στο μουσείο του Αθανάσιου Διάκου (γεννήθηκε στο χωριό) και φαγητό στις ταβέρνες του χωριού. Αργά το μεσημέρι αναχώρηση για την επιστροφή μας με ενδιάμεση στάση για καφέ στην γραφική Ιτέα.

ΤΕΛΟΣ ΕΚΔΡΟΜΗΣ

Παρατήρηση! Το γραφείο διατηρεί το δικαίωμα αλλαγής του προγράμματος εφόσον κριθεί απαραίτητο προς όφελος  των ταξιδιωτών χωρίς παραλείψεις